1389 poze   51905 vizite
Albume
A - ASOCIATIA JUDETEANA COLUMBOFILA GALATI   Organizare si afiliereB - AVIZIER - Anunturi   EXPO EUROPEANA METZ 2015C - Sectiunea crescatorilor de iepuri   Conceptul de rasa pura   Considerente despre tatuaj   Cresterea iepurilor - o pasiune   Criterii de apreciere a iepurilor   Pregatirea iepurilor ptr expozitieD - MEMBRI ACTIVI sectiunea IEPURI AJColumbofila Galati   00 - Ernest Papp   01 - Marcel Balan   02 - Stefan Eftimie   03 - Valentin Filip   04 - Sandor Brugger   05 - Constantin Dragoi   06 - Gheorghe Chirila   07 - Valentin Cioca   08 - Marian Pirvu   09 - Daniel Capota   10 - Gheorghe Pascal   11 - Madalin Todoran   12 - Aron Petru MorinE - FORMULARE DE EVIDENTA pentru IEPURII DE RASA   l - Certificatele de origine   l - Fisa de monta   l - Fisa observatii femela   l - Fisa observatii mascul   l - Registrul crescatorului   l - Registrul genealogicF - INFORMATII DIVERSE   Articole si video   Crescatorii cunicole - modele   Diverse accesorii   Linkuri si adrese utile   Literatura de specialitate   Propunere pentru sigla club   Rabbit ArtG - EXPOZITII ORGANIZATE DE AJ COLUMBOFILA GALATI   Cupa Dunarii Galati feb 2010 - ed I   Cupa Dunarii Galati nov 2010 ed IIH - EXPOZITII si AD GENERALE LA CARE AU PARTICIPAT MEMBRII AJC GALATI   Ad generala alegeri Lugoj 2015      Sedinta alegeri sectia iepuri   Ad Generala Uniune Galati 2011      Sedinta sectiunea iepuri   Ad generala Uniune Sibiu 2011      Sedinta sectia iepuri   Europashau Leipzig 2012   Expo Fauna Bucuresti 2013   Expozitia europeana Leipzig 2012   Expozitia Europeana Metz 2015   Expoziția Națională Băicoi 2017   Expozitia Nationala Cluj 2013   Expozitia Nationala Galati 2011   Expozitia nationala Suceava 2014   Expozitia zonala Iasi 2014I - PREGATIRE ARBITRI IEPURI   Fise de arbitraj - iepuri de rasă   Reuniune Brasov 2011   Reuniune Moeciu de Jos 2016   Reuniune Onești 2013   Reuniune Râșnov 2017   Reuniune Sibiu 11 oct 2015J - STANDARDE RASE de IEPURI   a 1 - RASE URIASE      1 Urias gri si alte culori      2 Urias Alb      3 Urias pestrit      4 Berbec Urias      5 Berbec cu desen - mantie      6 Urias de Transilvania   b 2 - RASE MIJLOCII      Albastru vienez      Californian      Chinchilla Mare      Marele MARDER      Neozeeladez alb   c 3 - RASE MICI      Marder      Olandez   d 4 - RASE PITICE      Berbeci pitici   e 5- RASE de structura firului de par      Satin   f 6 - RASE CU PAR SCURT      Rase Rex   g 7 - RASE CU PAR LUNG      AngoraK - CRESCATORI DIN TARA   09 - Adrian Borcea   Adi Tugui   Billius Mircea - Suceava   Dumitru Logigan - Iasi   Gabriela Vrabie - Timisoara   Ochisor Ivan - Sarmas   Tigu Cristian - Sannicolau Mare   Zolde Csaba - Moacsa Covasna

membru din 22 februarie 2011

Californian

Standardul rasei CALIFORNIAN


Grila de evaluare

Forma corpului și tipul......... – 20 puncte
Greutatea.......................... – 10 puncte
Blana ................................– 20 puncte
Capul și urechile.................. – 15 puncte
Desenul............................. – 15 puncte
Culoarea .............................– 15 puncte
Sănătate și îngrijire .....................– 5 puncte

1. Forma corpului și tipul
Corpul este scurt și îndesat. Linia spatelui este simetrică și rotunjităîn partea din spate. Umerii, spatele și partea din spate a corpului trebuie să fie la fel de late și pline de mușchi. Membrele sunt puternice, scurte și depărtate. Coada scurtă este bine fixată de corp. La femele mai bătrâne este permisă o gușă mică, corect formată.
2.Greutatea
Greutatea minimă este de 3 kg, greutatea normală 4,00 kg, greutatea maximă 5,0 kg
Evaluarea greutății:
de la 3 kg ...........la 3,50 kg = 8 pct
de la 3,50............la 4,00 kg = 9 pct.
de la 4,00............la 5,00 kg = 10 pct.

3, BLANA
Părul este de lungime medie cu puf des. Firul de păr trebuie să fie bun, uniform. Urechile sunt bine acoperite cu păr.

4. Capul și urechile
Capul este scurt și puternic, cu o frunte lată, și este direct așezat pe corp. Urechile stau în poziție verticală, sunt bine rotunjite și în armonie cu restul corpului. Lungimea ideală a urechilor este între 11 - 13 cm .

5. Desenul
Desenul cuprinde nasul (masca) , urechile, membrele din față, cele din spate și coada. Masca are o formă ovală, lunguiață-rotundă care acoperă nasul și ajunge până la lateralul fălcii de sus și încadrează și falca de jos. Dar nu are voie însă să fie prea mare și să treacă de ochi. Urechile sunt bine delimitate la rădăcină. Desenul membrelor din față ajunge până la articulația cotului, iar desenul membrelor din spate până la articulația tarsiană. Coada este desenată de la rădăcină până la vârf.

6. Culoarea
Culoarea este albă fără nuanțe de galben sau gri. Pentru desen sunt acceptate culorile negru,havana și albastru. Culoarea desenului trebuie să fie curată, adică fără fire de altă culoare, și pe cât posibil intensă. Culoarea ochilor este roșie, iar cea a ghearelor de culoarea cornului.

7 . Sănătate și îngrijire

defecte ușoare
O gușă mică la femele, o mască neuniformă sau colțuroasă, o delimitare slabă a desenului urechilor. Desen care să depășească articulația cotului sau a călcâiului. Culoarea desenului cu ceva fire albe sau puțin roșiatică. O pată mică în desen, pe gușă sau pe gâtlej.

Defecte grave
O gușă mare. O mască prea mare. Inele perioculare prea tari. Pete albe în culoarea desenului, pete negre în culoarea generală, cu excepția unei pete mici pe gușă. Prea multe fire albe în culoarea desenului sau un ruginiu puternic. O culoarea a ochilor sau a ghearelor diferită față de cea permisă.
Orice deviere de la caracteristicile generale.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Californien-01
Californien-01
Lapin-californien
Lapin-californien
Californien
Californien

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.