1389 poze   52080 vizite
Albume
A - ASOCIATIA JUDETEANA COLUMBOFILA GALATI   Organizare si afiliereB - AVIZIER - Anunturi   EXPO EUROPEANA METZ 2015C - Sectiunea crescatorilor de iepuri   Conceptul de rasa pura   Considerente despre tatuaj   Cresterea iepurilor - o pasiune   Criterii de apreciere a iepurilor   Pregatirea iepurilor ptr expozitieD - MEMBRI ACTIVI sectiunea IEPURI AJColumbofila Galati   00 - Ernest Papp   01 - Marcel Balan   02 - Stefan Eftimie   03 - Valentin Filip   04 - Sandor Brugger   05 - Constantin Dragoi   06 - Gheorghe Chirila   07 - Valentin Cioca   08 - Marian Pirvu   09 - Daniel Capota   10 - Gheorghe Pascal   11 - Madalin Todoran   12 - Aron Petru MorinE - FORMULARE DE EVIDENTA pentru IEPURII DE RASA   l - Certificatele de origine   l - Fisa de monta   l - Fisa observatii femela   l - Fisa observatii mascul   l - Registrul crescatorului   l - Registrul genealogicF - INFORMATII DIVERSE   Articole si video   Crescatorii cunicole - modele   Diverse accesorii   Linkuri si adrese utile   Literatura de specialitate   Propunere pentru sigla club   Rabbit ArtG - EXPOZITII ORGANIZATE DE AJ COLUMBOFILA GALATI   Cupa Dunarii Galati feb 2010 - ed I   Cupa Dunarii Galati nov 2010 ed IIH - EXPOZITII si AD GENERALE LA CARE AU PARTICIPAT MEMBRII AJC GALATI   Ad generala alegeri Lugoj 2015      Sedinta alegeri sectia iepuri   Ad Generala Uniune Galati 2011      Sedinta sectiunea iepuri   Ad generala Uniune Sibiu 2011      Sedinta sectia iepuri   Europashau Leipzig 2012   Expo Fauna Bucuresti 2013   Expozitia europeana Leipzig 2012   Expozitia Europeana Metz 2015   Expoziția Națională Băicoi 2017   Expozitia Nationala Cluj 2013   Expozitia Nationala Galati 2011   Expozitia nationala Suceava 2014   Expozitia zonala Iasi 2014I - PREGATIRE ARBITRI IEPURI   Fise de arbitraj - iepuri de rasă   Reuniune Brasov 2011   Reuniune Moeciu de Jos 2016   Reuniune Onești 2013   Reuniune Râșnov 2017   Reuniune Sibiu 11 oct 2015J - STANDARDE RASE de IEPURI   a 1 - RASE URIASE      1 Urias gri si alte culori      2 Urias Alb      3 Urias pestrit      4 Berbec Urias      5 Berbec cu desen - mantie      6 Urias de Transilvania   b 2 - RASE MIJLOCII      Albastru vienez      Californian      Chinchilla Mare      Marele MARDER      Neozeeladez alb   c 3 - RASE MICI      Marder      Olandez   d 4 - RASE PITICE      Berbeci pitici   e 5- RASE de structura firului de par      Satin   f 6 - RASE CU PAR SCURT      Rase Rex   g 7 - RASE CU PAR LUNG      AngoraK - CRESCATORI DIN TARA   09 - Adrian Borcea   Adi Tugui   Billius Mircea - Suceava   Dumitru Logigan - Iasi   Gabriela Vrabie - Timisoara   Ochisor Ivan - Sarmas   Tigu Cristian - Sannicolau Mare   Zolde Csaba - Moacsa Covasna

membru din 22 februarie 2011

Neozeeladez alb

********************************************

Standardul rasei ALB NEOZEELANDEZ

Grila de evaluare

Forma corpului și tipul............... – 20 puncte
Greutatea................................... – 10 puncte
Blana .........................................– 20 puncte
Capul și urechile........................... – 15 puncte
Desenul....................................... – 15 puncte
Culoarea ....................................– 15 puncte
Sănătate și îngrijire .....................– 5 puncte

1. Forma corpului și tipul
Corpul este îndesat, lat, plin de mușchi , vizibil puternic și bine rotunjit până la coapse. Membrele sunt puternice, scurte și depărtate.
Coada este scurtă și stă țeapănă. La femelele mai bătrâne este permisă o gușă mică, bine formată.

2. Greutatea
Greutatea minimă este de 3 kg, greutatea normală 4,00 kg, greutatea maximă 5,0 kg
Evaluarea greutății:
de la 3,50 kg ...........la 4,00 kg = 8 pct
de la 4,00............la 4,50 kg = 9 pct.
de la 4,50............la 5,50 kg = 10 pct.

3. Blana
Părul este de lungime medie ( cam 3 cm) cu destul puf. Firul de păr este puternic,dar nu aspru,uniform pe tot corpul.Urechile sunt bine acoperite cu păr.

4. Capul
Capul este scurt, bine dezvoltat,cu fruntea și botul late, și bine alipit de corp.

5. Urechile
Urechile sunt în armonie cu corpul bine îndesat, scurte și cărnoase, bine rotunjite. Lungimea ideală a urechilor este între 10 și 11 cm.

6. Culoarea și uniformizarea
Culoarea este un alb curat, Culoarea de bază nu se deosebește de cea de acoperire. Ochii sunt de un roșu palid, ghearele sunt fără culoare (albe). Culoarea se întinde uniform pe tot corpul, fără nici un fel de deviere de la culoare, inclusiv pe cap și pe urechi, pe membre și pe partea inferioară a burții.

7. Sănătate și îngrijire
Pentru sănătatea iepurilor, îngrijirea acestora este foarte importantă. Nu trebuie luate în calcul doar posibilele îmbolnăviri, ci întreaga mlăduire a corpului, constituţia şi imunitatea. Animalele sănătoase au un proces de nutriţie bun şi ochii limpezi.
Ochi maţi sau lăcrimânzi, o uşoară infecţie la nivelul ochilor, o uşoară inflamare a organelor genitale, colţuri ale organelor genitale puţin murdare, urechi puţin murdare, gheare lungi sunt defecte ușoare ce se depunctează.
Animalele murdare, neîngrijite, pline de paraziți, toate animalele la care se depistează o boală internă sau externă, ambii ochi lăcrimînzi, inflamație la cornee, strănut umed, tatuaj indescifrabil sunt motive de descalificare.

DEFECTE UȘOARE
O gușă mică. Devieri ușoare la forma capului,membre lungi și subțiri, cap lunguieț, gât lung. Urechi cu păr puțin, subțiri, plate, lungi sau sub 10 cm lungime. Devieri ușoare ale culorii, o nuanță gălbuie, parte a gâtului, și bărbia gri.
DEFECTE GRAVE
O gușă mare, o deviere puternică în forma corpului și tip. O blană sârmoasă. O culoare diferită a ochilor, sau a ghearelor alta decât cea prevăzută. O nuanță puternică gălbuie sau gri în culoarea de acoperire. Urechi mai scurte de 8,5 cm sau mai lungi de 13 cm.
Orice abatere de la caracteristicile generale.

****************************************
ALB NEOZEELANDEZ
ALB NEOZEELANDEZ
ALB NEOZEELANDEZ
ALB NEOZEELANDEZ

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.