1389 poze   52324 vizite
Albume
A - ASOCIATIA JUDETEANA COLUMBOFILA GALATI   Organizare si afiliereB - AVIZIER - Anunturi   EXPO EUROPEANA METZ 2015C - Sectiunea crescatorilor de iepuri   Conceptul de rasa pura   Considerente despre tatuaj   Cresterea iepurilor - o pasiune   Criterii de apreciere a iepurilor   Pregatirea iepurilor ptr expozitieD - MEMBRI ACTIVI sectiunea IEPURI AJColumbofila Galati   00 - Ernest Papp   01 - Marcel Balan   02 - Stefan Eftimie   03 - Valentin Filip   04 - Sandor Brugger   05 - Constantin Dragoi   06 - Gheorghe Chirila   07 - Valentin Cioca   08 - Marian Pirvu   09 - Daniel Capota   10 - Gheorghe Pascal   11 - Madalin Todoran   12 - Aron Petru MorinE - FORMULARE DE EVIDENTA pentru IEPURII DE RASA   l - Certificatele de origine   l - Fisa de monta   l - Fisa observatii femela   l - Fisa observatii mascul   l - Registrul crescatorului   l - Registrul genealogicF - INFORMATII DIVERSE   Articole si video   Crescatorii cunicole - modele   Diverse accesorii   Linkuri si adrese utile   Literatura de specialitate   Propunere pentru sigla club   Rabbit ArtG - EXPOZITII ORGANIZATE DE AJ COLUMBOFILA GALATI   Cupa Dunarii Galati feb 2010 - ed I   Cupa Dunarii Galati nov 2010 ed IIH - EXPOZITII si AD GENERALE LA CARE AU PARTICIPAT MEMBRII AJC GALATI   Ad generala alegeri Lugoj 2015      Sedinta alegeri sectia iepuri   Ad Generala Uniune Galati 2011      Sedinta sectiunea iepuri   Ad generala Uniune Sibiu 2011      Sedinta sectia iepuri   Europashau Leipzig 2012   Expo Fauna Bucuresti 2013   Expozitia europeana Leipzig 2012   Expozitia Europeana Metz 2015   Expoziția Națională Băicoi 2017   Expozitia Nationala Cluj 2013   Expozitia Nationala Galati 2011   Expozitia nationala Suceava 2014   Expozitia zonala Iasi 2014I - PREGATIRE ARBITRI IEPURI   Fise de arbitraj - iepuri de rasă   Reuniune Brasov 2011   Reuniune Moeciu de Jos 2016   Reuniune Onești 2013   Reuniune Râșnov 2017   Reuniune Sibiu 11 oct 2015J - STANDARDE RASE de IEPURI   a 1 - RASE URIASE      1 Urias gri si alte culori      2 Urias Alb      3 Urias pestrit      4 Berbec Urias      5 Berbec cu desen - mantie      6 Urias de Transilvania   b 2 - RASE MIJLOCII      Albastru vienez      Californian      Chinchilla Mare      Marele MARDER      Neozeeladez alb   c 3 - RASE MICI      Marder      Olandez   d 4 - RASE PITICE      Berbeci pitici   e 5- RASE de structura firului de par      Satin   f 6 - RASE CU PAR SCURT      Rase Rex   g 7 - RASE CU PAR LUNG      AngoraK - CRESCATORI DIN TARA   09 - Adrian Borcea   Adi Tugui   Billius Mircea - Suceava   Dumitru Logigan - Iasi   Gabriela Vrabie - Timisoara   Ochisor Ivan - Sarmas   Tigu Cristian - Sannicolau Mare   Zolde Csaba - Moacsa Covasna

membru din 22 februarie 2011

1 Urias gri si alte culori

****************************************
STANDARDUL EUROPEAN URIAȘ GRI ===

= Grila de evaluare - criterii =

1, Forma corpului și tipul ... - 20 puncte
2, Greutatea ................... - 10 puncte
3, Parul - Blana ................ - 20 puncte
4, Capul și urechile ........... - 15 puncte
5, Culoarea de acoperire .... - 15 puncte
6, Culoarea de bază ... - 15 puncte
7. Sănătate și îngrijire - 5 puncte

1. Forma corpului și tipul
Tipul unui iepure uriaș cu postura bună, cu o constituție puternică, bine rotunjită, lung, cu un trunchi în egală măsură de lat și înalt și cu o constituție osoasă puternică. Corpul trebuie să aibă musculatura atât in partea din fată , cât și in partea din spate la fel de lată și de bine dezvoltată. Picioarele din spate sunt puternice, paralele cu corpul în timpul mișcării. Coada este lungă si bine lipită de corp. Poziția este înaltă, ridicată de la sol, susținută pe picioarele din față drept poziționate. Burta trebuie sa aibă suficientă distanță de la sol. Corpul întins are o lungime minimă de 65 cm, iar lungimea normală este de aproximativ 72 cm și mai mult.
La iepuroaice este permisă o gușă nu prea mare și corect formată.

2. Greutatea
- Greutatea minimă = 5.50 kg,
- greutatea normală = 7.00 kg,
- greutatea maxima = 11,50 kg
Evaluarea greutății :
- De la 5,50 kg - 6,50 kg = 8 puncte
- de la 6.50 kg - 7,00 kg = 9 puncte
- între 7.00 ... -11.50 kg - 10 puncte

3. Părul - Blana
Părul este dens și are o lungime de aproximativ 4 cm. Urechile sunt bine acoperite cu păr.

4. Capul și urechile
Capul este mare, cu obrajii lați, puternici și plini, cu o mandibulă bine dezvoltată și fiind în armonie cu mărimea corpului.
Urechile sunt foarte puternice, stau ridicate și se potrivesc cu mărimea (lungimea) animalului. Lungimea lor trebuie să aibă potrivit regulei, un sfert din lungimea corpului; 19­ - 20 cm sunt ideali pentru lungimea urechilor, dar minim 16 cm trebuie măsurat și maxim 21,00 cm la lungime.

5. Culoarea de acoperire
Recunoscute sunt următoarele culori: tonuri de gri: gri sălbatic (agouti), gri închis, gri- fier, gri culoarea iepurelui.
La baza criteriilor pentru culoarea acoperitoare și nuanțe, stau caracteristicile generale de la culoare și de la rasele de bază.
Pe lângă nuanțele de gri sunt acceptate și varietățile de culoare gri- chinchila, gri- albăstrui, negru, albastru și galben.
Culoarea va fi evaluată după caracteristicile fiecărei varietăți de culoare sau descrierii de la rasele de bază. Pentru paleta de galben, culoarea este galbenul care dă spre argintiu. Culoarea ochilor este maro la toate nuanțele de gri, iar culoarea ghearelor este închisă de culoarea cornului.

6. Culoarea de bază
Culoarea de bază pentru toate nuanțele de gri este albăstruie până la albastră, pentru celelalte palete de culori cum este specificat în descrierea fiecărei culori la rasele de bază. La varietatea neagră, albastră, și gri-albăstrui culoarea de bază este albastru.

7. Sănătate și îngrijire
Pentru sănătatea iepurilor, îngrijirea acestora este foarte importantă. Nu trebuie luate în calcul doar posibilele îmbolnăviri, ci întreaga mlăduire a corpului, constituţia şi imunitatea. Animalele sănătoase au un proces de nutriţie bun şi ochii limpezi.
Ochii maţi sau lăcrimând, o uşoară infecţie la nivelul ochilor, o uşoară inflamare a organelor genitale, colţuri ale organelor genitale puţin murdare, urechi puţin murdare, gheare lungi constituie defecte ușoare și se sancționează.
Animalele murdare, neîngrijite, pline de paraziţi. Toate animalele la care se depistează o boală internă sau externă, ambii ochi lăcrimânzi, inflamaţie la cornee, strănut umed, tatuaj indescifrabil se descalifică din concurs.

Defecte ușoare:
-------------------------------------
Puf puțin, bot ascuțit, cap nu foarte bine dezvoltat, urechi subțiri și slabe, o poziție joasă, o gușă mai mare, o culoare puțin ștearsă, o deformare ușoară a părții de sus a cozii, câteva fire albe presărate prin blană, piept deschis la culoare, laterale și coapse deschise la culoare. Culoare de bază slabă sau prea proeminentă.

Defecte grave
--------------------------
Animal cu lungimea corporală sub 65 cm, lungimea urechilor sub 16 cm sau peste 21,00 cm, poziție greșită a urechilor, gușa foarte mare, precum și gușa la nivelul piciorului sau al burții, culoare de bază deschisă, lipsa culorii de bază în zona burții, porțiuni mari cu păr alb, partea superioară a cozii de culoare neagră (cu excepția iepurilor de culoare gri închis și gri precum fierul). Capul negru la animalele de culoare gri precum gri-fier, o altă culoare a ochilor decât cea prevazută, gheare duble sau albe. defectele grave se sancționează cu descalificare din concurs.
Orice se abate de la caracteristicile generale .
*********************************************
URIAȘ GRI
URIAȘ GRI
URIAȘ GRI AGOUTI SĂLBATIC
URIAȘ GRI AGOUTI SĂLBATIC
URIAȘ GRI FIER
URIAȘ GRI FIER
URIAȘ GRI ALBASTRU ( OPAL)
URIAȘ GRI ALBASTRU ( OPAL)
URIAȘ NEGRU
URIAȘ NEGRU
URIAȘ CULOAREA IEPURELUI (hasenfarbig)
URIAȘ CULOAREA IEPURELUI (hasenfarbig)
URIAȘ CHINCHILLA
URIAȘ CHINCHILLA
URIAȘ GALBEN
URIAȘ GALBEN
URIAȘ ALBASTRU
URIAȘ ALBASTRU
u chinchilla
u chinchilla
u galben
u galben

Comentarii album • 4
ADRIANOLARU 1 martie 2015  
Buna prezentare.Daca aveti posibilitate (si timp) ar fi interesanta varietatea de culori si la berbec .
Raportează
ClubIepuriGalati 2 martie 2015  
Standardul menționează doar că este valabilă toată paleta de culori, în afară de argintii.Sunt menționate și descrierile de culori generale dar nu în standardul fiecărei rase. Voi căuta.
Raportează
ILIE76 1 martie 2015  
Bune informatile!
Raportează
Emil74 27 februarie 2015  
Foarte bună informația. Multumim.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.