1389 poze   52324 vizite
Albume
A - ASOCIATIA JUDETEANA COLUMBOFILA GALATI   Organizare si afiliereB - AVIZIER - Anunturi   EXPO EUROPEANA METZ 2015C - Sectiunea crescatorilor de iepuri   Conceptul de rasa pura   Considerente despre tatuaj   Cresterea iepurilor - o pasiune   Criterii de apreciere a iepurilor   Pregatirea iepurilor ptr expozitieD - MEMBRI ACTIVI sectiunea IEPURI AJColumbofila Galati   00 - Ernest Papp   01 - Marcel Balan   02 - Stefan Eftimie   03 - Valentin Filip   04 - Sandor Brugger   05 - Constantin Dragoi   06 - Gheorghe Chirila   07 - Valentin Cioca   08 - Marian Pirvu   09 - Daniel Capota   10 - Gheorghe Pascal   11 - Madalin Todoran   12 - Aron Petru MorinE - FORMULARE DE EVIDENTA pentru IEPURII DE RASA   l - Certificatele de origine   l - Fisa de monta   l - Fisa observatii femela   l - Fisa observatii mascul   l - Registrul crescatorului   l - Registrul genealogicF - INFORMATII DIVERSE   Articole si video   Crescatorii cunicole - modele   Diverse accesorii   Linkuri si adrese utile   Literatura de specialitate   Propunere pentru sigla club   Rabbit ArtG - EXPOZITII ORGANIZATE DE AJ COLUMBOFILA GALATI   Cupa Dunarii Galati feb 2010 - ed I   Cupa Dunarii Galati nov 2010 ed IIH - EXPOZITII si AD GENERALE LA CARE AU PARTICIPAT MEMBRII AJC GALATI   Ad generala alegeri Lugoj 2015      Sedinta alegeri sectia iepuri   Ad Generala Uniune Galati 2011      Sedinta sectiunea iepuri   Ad generala Uniune Sibiu 2011      Sedinta sectia iepuri   Europashau Leipzig 2012   Expo Fauna Bucuresti 2013   Expozitia europeana Leipzig 2012   Expozitia Europeana Metz 2015   Expoziția Națională Băicoi 2017   Expozitia Nationala Cluj 2013   Expozitia Nationala Galati 2011   Expozitia nationala Suceava 2014   Expozitia zonala Iasi 2014I - PREGATIRE ARBITRI IEPURI   Fise de arbitraj - iepuri de rasă   Reuniune Brasov 2011   Reuniune Moeciu de Jos 2016   Reuniune Onești 2013   Reuniune Râșnov 2017   Reuniune Sibiu 11 oct 2015J - STANDARDE RASE de IEPURI   a 1 - RASE URIASE      1 Urias gri si alte culori      2 Urias Alb      3 Urias pestrit      4 Berbec Urias      5 Berbec cu desen - mantie      6 Urias de Transilvania   b 2 - RASE MIJLOCII      Albastru vienez      Californian      Chinchilla Mare      Marele MARDER      Neozeeladez alb   c 3 - RASE MICI      Marder      Olandez   d 4 - RASE PITICE      Berbeci pitici   e 5- RASE de structura firului de par      Satin   f 6 - RASE CU PAR SCURT      Rase Rex   g 7 - RASE CU PAR LUNG      AngoraK - CRESCATORI DIN TARA   09 - Adrian Borcea   Adi Tugui   Billius Mircea - Suceava   Dumitru Logigan - Iasi   Gabriela Vrabie - Timisoara   Ochisor Ivan - Sarmas   Tigu Cristian - Sannicolau Mare   Zolde Csaba - Moacsa Covasna

membru din 22 februarie 2011

Expozitia nationala Suceava 2014

*******************************
*************************
SUCEAVA - EXPOZITIA NATIONALA A ROMANIEI - 26-30 Noiembrie 2014


-----------------------------------------------
Bilanțul participării asociației noastre
---------------------------------------
A.J.C Galați a participat la naționala de la Suceava cu circa 150 de porumbei ( 8 crescători participanți) cu mai multe rase și circa 34 de iepuri cu mai multe rase (6 crescători participanți).
S-au câștigat cupe de campioni la porumbei - --
- Rasa King - Răzvan Jijileanu
- Jucător de Galați, roșu moțat, roșu, galben, bălțat negru - 4 cupe Constantinescu Sorin
- Jucător de Galați - albastru Pascu Valerică
- Jucător de Botoșani - Nistor Cristian,
iar la secțiunea iepuri evidențiem pe
d-l Filip Valentin și pe d-l Brugger Sandor care au obținut titluri de campioni naționali la Berbec și Uriaș Gri.
Cei doi au avut onoarea, dar și responsabilitatea de a face parte și din comisia națională de arbitraj la iepuri de rasă.
Participare meritorie cu calificative de foarte și bine au avut și d-nii Dihoiu Daniel, Negrea George, Gyorgyjakab Bela, Tarczi Gabor și Balan Marcel.
Felicitări pentru efortul de a participa al membrilor noștri și pentru rezultatele obținute !


La Suceava a fost prima expoziție națională unificată, prin voința exprimată a crescătorilor din România, la care au participat crescătorii Uniunii și Federației, care sunt prieteni, și care s-a ridicat la înălțime datorită calității dar și numărului exemplarelor expuse, precum și locației moderne unde a avut loc.
Un prim campionat național unificat, foarte puternic, acest deziderat pe care ni l-am propus cu toții, cred că s-a atins odată cu organizarea acestei expoziții.
A fost un efort organizatoric deosebit depus de membrii crescători ai Asociației Fantezia Țara de Sus,
în frunte cu d-l Câtea Cristian și d-l Ușurelu.
Ne bucuram cu toții de revederea cu prietenii mai vechi sau mai noi, cu prilejul celui mai important eveniment al anului 2014.
Cine a participat sau a vizitat această expoziție a avut de admirat o largă diversitate de exponate - iepuri , păsări de curte și exotice, porumbei rase românești și străine.
Felicitări încă o dată tuturor celor care au participat !
-----------------------------------------------
************************************************************************************************
EXPOZITIA NATIONALA UNIFICATA
EXPOZITIA NATIONALA UNIFICATA
EXPOZITIA NATIONALA UNIFICATA
EXPOZITIA NATIONALA UNIFICATA
EXPOZITIA NATIONALA UNIFICATA
EXPOZITIA NATIONALA UNIFICATA
WP_20141126_15_37_47_Smart
WP_20141126_15_37_47_Smart
WP_20141126_15_38_10_Smart
WP_20141126_15_38_10_Smart
WP_20141126_15_38_24_Smart
WP_20141126_15_38_24_Smart
WP_20141126_15_38_37_Smart
WP_20141126_15_38_37_Smart
WP_20141126_15_39_42_Smart
WP_20141126_15_39_42_Smart
WP_20141126_18_09_35_Smart
WP_20141126_18_09_35_Smart
WP_20141126_18_09_52_Smart
WP_20141126_18_09_52_Smart
WP_20141126_18_10_15_Smart
WP_20141126_18_10_15_Smart
Marian Baciu -delegat AJC Galati
Marian Baciu -delegat AJC Galati

Comentarii album • 3
MarcelBalan 24 august 2015  
============================================================

PREGĂTIREA IEPURILOR PENTRU EXPOZIȚII

Participarea la expozițiile de profil cu iepurii de rasă reprezintă prilejul evaluării muncii de selecție și ameliorare a rasei de iepuri pe care crescătorul o face de-a lungul unui an de zile. Evaluarea și compararea rezultatelor cu rezultatele altor crescători reprezintă cheia evaluării muncii personale depuse și a nivelului de experiență acumulat de-a lungul timpului, dar și sub influența condițiilor concrete din anul respectiv.
Încununarea cu succes a activității la sfârșitul fiecărui an reprezintă în primul rând o satisfacție personală.
An de an crescătorii fac selecția exemplarelor de reproducători pe care urmează să-i împerecheze, tocmai pentru a obține noi generații cât mai conforme cu standardul rasei respective.
Pe baza aprecierii fenotipice a masculilor și a femelelor, crescătorii creează cuplurile de reproducție din care pot scoate mai multe serii de pui. Un crescător poate avea mai multe nuclee de reproducție ( mătci ) ceea ce îl ajută pe acesta să realizeze mai multe linii de reproducători și astfel să aibă posibilitatea să compare caracterele ce se evidențiază în cadrul unei linii, cu ceea ce se diferențiază în cadrul altei linii, dar în același timp poate alege ce cupluri poate forma pentru pentru anul următor în vederea obținerii un rezultat cât mai bun.
Evaluarea la expoziții prin arbitrajul criteriilor din standardul fiecărei rase de iepuri dă posibilitatea crescătorului să aprecieze unde mai are de lucrat în cadrul ameliorării pe care o efectuează an de an, și ce ar trebui să îmbunătățească sau să schimbe pentru a obține rezultate cât mai bune.
Reunirea crescătorilor în cadrul expozițiilor organizate de asociații oferă prilejul schimbului de informații, de material genetic dar și de apreciere a muncii celorlalți crescători de iepuri. Crearea relațiilor de prietenie între crescători oferă premisele unor colaborări ulterioare pentru îmbogățirea activității fiecăruia.
Pregătirea înseamnă parcurgerea anumitor etape, se începe cu alegerea reproducătorilor, obținerea puilor, selectarea tineretului pentru reproducție și expoziții, creșterea și maturarea exemplarelor de expoziție și îngrijirea lor eficientă pentru expunerea în cadrul expozițiilor.
Strict pentru expunerea în cadrul unei expoziții animalele trebuie să fie pregătite astfel :
- să fie tatuate, pentru a putea fi identificate de către organizatori și arbitri;
- să fie vaccinate pentru Rhd și mixomatoză;
- să fie însoțite de certificat de origine, acolo unde se certifică vaccinarea;
- să fie sănătoase, fără semne de boală , fără paraziți externi, fără ochi lăcrimînzi, fără infecții exterioare, sau semne de boli respiratorii cum sunt strănut, mucozități la nas, etc.
- să fie curățate inghinal, cu spirt sau alte soluții de curățire;
- să aibă unghiile tăiate corespunzător, pentru a nu răni arbitrii în timpul arbitrajului dar și ca măsură de îngrijire;
- să fie periate, eventual spălate, să aibă o blană curată, mătăsoasă - fără porțiuni de împâslire a blănii sau fără porțiuni cu chelie ( fără păr) mai mari decât ceea ce indică standardul și dispozițiile generale, fără filțuri ( smocuri de blană) existente de obicei atunci când animalele năpârlesc;
- să nu aibă cicatrici sau semne de mutilare pe corp sau pe urechi, sau în alte părți ;
- să fie curate în urechi, fără râie auriculară sau râie pe corp,
- să nu aibă bătături sau rosături la membrele inferioare sau superioare, să nu aibă unghii lipsă sau de alte culori decât ceea ce specifică standardul rasei.
Așadar crescătorul va avea în vedere efectuarea din timp a tuturor operațiunilor ce au ca scop pregătirea animalelor pentru participarea la expoziție și de asemenea întocmirea formalităților de înscriere și participare la expoziție.
De obicei formalitățile de participare constau în achitarea unei taxe de înscriere pentru crescător, achitarea taxei de participare pentru fiecare animal și achitarea contravalorii catalogului expoziției.
**************************************************************************
Raportează
BodeaRey91 2 decembrie 2014  
Frumoasa expozitie!
Raportează
licadanila 2 decembrie 2014  
A fost o expozitie de amploare, bine organizata, cu animale si pasari de o diversitate si un numar impresionant.
Stima si respect organizatorilor si participantilor la aceasta expozitie!
Pe mine m-au impresionat si chiar m-au provocat la participare in urmatoarele expozitii...
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.