1389 poze   51905 vizite
Albume
A - ASOCIATIA JUDETEANA COLUMBOFILA GALATI   Organizare si afiliereB - AVIZIER - Anunturi   EXPO EUROPEANA METZ 2015C - Sectiunea crescatorilor de iepuri   Conceptul de rasa pura   Considerente despre tatuaj   Cresterea iepurilor - o pasiune   Criterii de apreciere a iepurilor   Pregatirea iepurilor ptr expozitieD - MEMBRI ACTIVI sectiunea IEPURI AJColumbofila Galati   00 - Ernest Papp   01 - Marcel Balan   02 - Stefan Eftimie   03 - Valentin Filip   04 - Sandor Brugger   05 - Constantin Dragoi   06 - Gheorghe Chirila   07 - Valentin Cioca   08 - Marian Pirvu   09 - Daniel Capota   10 - Gheorghe Pascal   11 - Madalin Todoran   12 - Aron Petru MorinE - FORMULARE DE EVIDENTA pentru IEPURII DE RASA   l - Certificatele de origine   l - Fisa de monta   l - Fisa observatii femela   l - Fisa observatii mascul   l - Registrul crescatorului   l - Registrul genealogicF - INFORMATII DIVERSE   Articole si video   Crescatorii cunicole - modele   Diverse accesorii   Linkuri si adrese utile   Literatura de specialitate   Propunere pentru sigla club   Rabbit ArtG - EXPOZITII ORGANIZATE DE AJ COLUMBOFILA GALATI   Cupa Dunarii Galati feb 2010 - ed I   Cupa Dunarii Galati nov 2010 ed IIH - EXPOZITII si AD GENERALE LA CARE AU PARTICIPAT MEMBRII AJC GALATI   Ad generala alegeri Lugoj 2015      Sedinta alegeri sectia iepuri   Ad Generala Uniune Galati 2011      Sedinta sectiunea iepuri   Ad generala Uniune Sibiu 2011      Sedinta sectia iepuri   Europashau Leipzig 2012   Expo Fauna Bucuresti 2013   Expozitia europeana Leipzig 2012   Expozitia Europeana Metz 2015   Expoziția Națională Băicoi 2017   Expozitia Nationala Cluj 2013   Expozitia Nationala Galati 2011   Expozitia nationala Suceava 2014   Expozitia zonala Iasi 2014I - PREGATIRE ARBITRI IEPURI   Fise de arbitraj - iepuri de rasă   Reuniune Brasov 2011   Reuniune Moeciu de Jos 2016   Reuniune Onești 2013   Reuniune Râșnov 2017   Reuniune Sibiu 11 oct 2015J - STANDARDE RASE de IEPURI   a 1 - RASE URIASE      1 Urias gri si alte culori      2 Urias Alb      3 Urias pestrit      4 Berbec Urias      5 Berbec cu desen - mantie      6 Urias de Transilvania   b 2 - RASE MIJLOCII      Albastru vienez      Californian      Chinchilla Mare      Marele MARDER      Neozeeladez alb   c 3 - RASE MICI      Marder      Olandez   d 4 - RASE PITICE      Berbeci pitici   e 5- RASE de structura firului de par      Satin   f 6 - RASE CU PAR SCURT      Rase Rex   g 7 - RASE CU PAR LUNG      AngoraK - CRESCATORI DIN TARA   09 - Adrian Borcea   Adi Tugui   Billius Mircea - Suceava   Dumitru Logigan - Iasi   Gabriela Vrabie - Timisoara   Ochisor Ivan - Sarmas   Tigu Cristian - Sannicolau Mare   Zolde Csaba - Moacsa Covasna

membru din 22 februarie 2011

l - Registrul genealogic

*
*
*
REGISTRUL GENEALOGIC

- este registrul de evidența iepurilor de rasă dintr-o asociație.
Înscrisurile în registru se fac de către un responsabil pe baza fișelor de montă întocmite și primite de către proprietarii iepurilor, ele se transmit pe hârtie sau în format electronic.
Registrul genealogic se ține anual - după trecerea unui an, se întocmește un alt registru pentru anul următor, unde vor fi înscrise de la început cu numere de înregistrare animalele ce se vor naște în anul respectiv.
Evidența se ține pe rase, și pe varietăți de culoare în cadrul raselor.
În cadrul clubului se desemnează un responsabil cu registrul genealogic, care răspunde de realizarea corectă a înscrisurilor în acest registru.


În registrul genealogic se înscriu următoarele date:
- nr. curent de înregistrare ( acest nr, este cel ce se tatuează pe urechea dreaptă a iepurelui după RO - adică țara de origine a iepurelui).
- tatuajul urechii drepte - care e format din RO (România) urmat de nr. din registrul genealogic, de exemplu RO 273 .
- tatuajul urechii stângi - format din cifrele lunii și anului în care s-a născut iepurele, urmat de indicativul numeric al asociației / se înscriu (tatuează) cifrele lunii și ultima cifră a anului respectiv .
- data nașterii iepurelui - luată din certificatul de montă;
- sexul iepurelui - luat din certificatul de montă;
- numele și prenumele crescătorului ( proprietarul iepurelui ).
- datele tatălui și mamei iepurelui - adică tatuajele lor.


*
*
*
*
Registrul genealogic
Registrul genealogic

Comentarii album • 3
ClubIepuriGalati 28 august 2011  
Antanta Européenne d'Avicultura et de Cuniculture
Asociaţia Europeană a crescătorilor de păsări de curte, Porumbei, păsări exotice, iepure şi cavy
Regulamentele europene pentru spectacole de EE
Aplicarea
1.1 Fiecare ţară afiliatĂ poate aplica la un spectacol (EXPOZIȚIE) europeanĂ. O EXPOZIȚIE europeană trebuie să includă toate secţiunile (păsări de curte, porumbei, păsări colivie, iepuri şi cavies). Expo poate fi organizată de către o secţiune a unei asociatii nationale, toate combinate asociaţii sau un club puternic locale din ţară afiliate. Asociaţia va suporta toate responsabilităţile pentru expozanti si EE, care vor fi stabilite într-un contract pentru a fi semnat de asociere menţionate anterior şi EE. Responsabilităţile nu sunt transferabile. În urma unei cereri de succes la EE, spectacolul poate fi apoi promovat ca fiind un spectacol european. Fiecare cerere trebuie să cuprindă detalii cu privire la locul şi data de spectacol.

1.2 Organizatorii unui Arată european va plăti 1 € pe exponat înscrise (naţionale şi internaţionale de exponate), în cuferele EE. Modalitati de plata vor fi prevăzute în spectacol contract.

1.3 Solicitantul va accepta toate reglementările EE conectate la organizarea unui Afişare european. Toate aspectele juridice vor fi redactate într-un contract de spectacol special între EE şi arată organizatorii. Prezentul contract poate include termeni suplimentare, care pot varia de la spectacol la spectacol.

1.4 În cazul în care orice obligaţii legale nu pot fi îndeplinite, solicitantul trebuie să informeze în scris EE. Acesta este la latitudinea Executivului EE de a scuti organizatorii arată de la una sau mai multe obligaţii.

1.5 Organizarea arată poate alege comisiei sale proprii, cu condiţia să nu acţioneze în contradicţie cu contractul. Toţi membrii comisiei vor purta ecusoane afişarea numele şi funcţiile. EE Preşedintele şi Secretarul General au drept de vot şi un loc în spectacol comisiei. Ei vor fi invitaţi să participe la cel puţin 2 reuniuni şi toate cheltuielile vor fi suportate de către comisie arată.

1.6 Arată European va găzdui, de asemenea, un spectacol de EE-european pentru expozanti minori. Reglementări pentru o astfel de spectacol vor fi stipulate într-un set separat de reguli.

1.7 Organizatorii expoziției trebuie să creeze un site pe internet special până la 1. Octombrie a precedent an, care va fi actualizat permanent cu toate informaţiile relevante. De la data de convenţie anuală a anului în care arată european are loc, toate programările şi formularele de înscriere trebuie să fie disponibile pe site-ul menţionat anterior.

1.8 Catalogul arată şi toţi deţinătorii de titlu trebuie să fie încărcat pe cele de mai sus site-ul de Sâmbătă de la European arată latest.Page 2 din 14 2.

Programe
2.1 Data Afişare European ar trebui să fie stabilit în aşa fel încât să nu intre în conflict cu oricare dintre datele tradiţionale ale prezinta mari, la nivel naţional. Cel mai bun moment ar fi de mijloc şi la sfârşitul lunii noiembrie.

2.2 Fiecare ţară afiliată este să respecte regula care nu se poate organiza orice internaţional prezinta la aceeaşi dată, ca un spectacol european, precum şi în termen de două săptămâni înainte sau două săptămâni după o Afişaţi europene. Prezinta în regiunile de frontieră, care au o intrare internaţional de mai puţin de 500 exponate sunt scutite. nr prezinta naţionale, în orice ţară afiliate, pot avea loc la aceeaşi dată ca un Arată europene, precum şi cu o săptămână înainte sau o săptămână după un spectacol european. Excepţii de la această regulă va fi la discreţia Executivului. Dacă este posibil, prezinta Naţională a ţării organizatoare, urmează să fie integrate în spectacol european.

3. Participarea
3.1 Numai expozantii, care sunt membri ai unei asociaţii naţionale, care este afiliată la EE au dreptul de a afişa la un spectacol european. Un drept la spectacol pentru expozanti individuale nu nu există.
3.2 Excepţii de la regula de mai sus sunt la discreţia Executivului EE lui.

4. Rase de
4.1 toate rasele si culorile, care sunt incluse în standardul european (iepuri şi cavies) şi în Lista EE-Rase "(porumbei şi păsări de curte), poate fi indicat. Prevederile pentru secţiunea Bird Cage (păsări exotice) sunt redactate într-un set separat de Regulamentul .
4.2 trunchiate şi andocată păsări de curte (cu excepţia pentru păsări ornamentale) şi cavies fara par sunt interzise de la spectacole europene.

5. Identificarea Exponatelor
5.1 Toate exponatele trebuie să fie identificabile prin sistemul de identificare a naţiunii lor de origine. Păsările de curte şi porumbei trebuie sa poarte inele închise. Regulamentul ale ţărilor individuale afiliate aplică. Inelele deschise nu sunt permise. Mărcile Chick sunt permise în secţiunea păsări de curte. Vârsta maximă de exponate din păsări de curte şi secţiunea porumbel este de 6 ani. (De exemplu, 2005 - 2011). păsări ICage vor fi trase în conformitate cu normele de COM.

6. Introducerea Exponatele
6.1 Organizatorii trebuie să solicite arată cifrele estimate de intrare din fiecare afiliate ţară, detaliile sunt după cum urmează:
a) numărul estimat de exponate
b) valoarea estimată a expozanti
c) persoana de contact pentru fiecare secţiune
d) numele şi adresele de judecători posibile în fiecare secţiune în ordinea priority -- Page 3 din 14
Această corespondenţă va constitui invitaţia oficială şi include primele informatii despre spectacol. Acesta trebuie să fie disponibil în toate cele trei limbi oficiale EE. Acestea au fost trimise invitaţiile la preşedinţii tuturor asociaţiilor afiliate până la 30 -lea . noiembrie din anul anterior la spectacol.
6.2 Cifrele estimate vor fi trimise organizatorilor arată, până la 31 st martie a anului în. care arată este programată.
6.3 orare şi formularele de înscriere pentru spectacol sunt predate în cursul convenţiei EE pentru fiecare ţară şi pentru fiecare secţiune. Fiecare formularul de inscriere va fi însoţit de importante informaţii, cum ar fi modul în care campioni si campionate sunt acordate. Acele ţări care nu sunt prezenţi la convenţia va primi pachetele trimise acestora prin posta. Reglementările definitive sanitar-veterinare sunt înmânate în acelaşi timp.
6.4 reguli şi regulamente, precum şi programul, formularele de înscriere şi informaţii pentru Afişare europene urmează să fie puse pe site-urile de Afişare European şi Autorităţii Europene de asociere, înainte de raportul anual EE convenţie în acest an.
6.5 Cavies şi păsările Cage poate fi scris o zi mai târziu, reducând judeca la doar o zi.
6.6 închidere data de intrare va fi stabilit de organizatori arată şi EE-Executiv, astfel încât confirmare de de la intrarea (Formular B) este din nou în mâinile persoanei de contact din ţara participantă cel puţin 3 săptămâni înainte de ziua de Penning. Oficialul formularele de sănătate urmează să fie trimise cu Formularul B, în acelaşi timp. Menţiunea trebuie să se facă într- una din cele trei limbi oficiale EE.
6.7 menţiunile sunt efectuate de către persoana de contact de o sectiune din fiecare ţară. Un contact persoană poate fi responsabilă pentru mai mult de o secţiune.

7. Persoane de contact
7.1 Organizatorii arată trebuie să solicite adresele tuturor persoanelor de contact într-o scrisoare preşedinţilor tuturor asociaţiilor afiliate până la 30 -lea noiembrie din anul anterior. arată european. Adresele tuturor asociatiilor afiliate vor fi trimise la spectacol organizatorii electronic de către 1. Septembrie a anului precedent, cel târziu. detalii cu privire la persoanele de contact trebuie să fie în mâinile organizatorilor arată de 31 st martie cel târziu.. Drepturile şi responsabilităţile persoanelor de contact sunt stabilite în norme distincte.
7.2 În ceea ce îndată ce persoanele de contact au fost anuntate organizatorilor spectacol de către ţările afiliate, toată corespondenţa cu privire la exponate si expozanti vor fi efectuate cu persoana de contact.
7.3. Organizatorii arată numeşte un purtător de cuvânt calificat şi competent, pentru fiecare secţiune. Aceste persoane vor fi la dispoziţia tuturor persoanelor de contact pentru interogări şi informaţii înainte şi în timpul Show.
Page European 4 din 14
7.4 Fiecare ţară care să ia parte la spectacol european poate numi o persoană de contact. În cazul în care o secţiune intră mai mult de 100 de exponate, se poate numi o persoană de contact proprie. Toate persoanele de contact sunt dreptul la rambursarea cheltuielilor din partea organizatorilor spectacol. Cheltuielile vor fi plătite pentru cazare şi masă pentru intervalul de timp dintre Penning şi de ridicare a exponatelor. Suma care trebuie plătită la persoanele de contact, precum şi toţi judecătorii vor fi stipulate în contractul de spectacol. Cheltuielile Persoana de contact vor fi plătite în cursul spectacol. Persoane de contact care oficiază ca judecătorii de la acelasi spectacol va primi nici cheltuielile pentru persoanele de contact pentru zilele în care sunt judeca, dar va fi în primirea de cheltuieli judecătorilor " (sosire, ziua de plecare şi judecând de zile) În cazul în care suma totală de exponate a unei ţări sau secţiune este mai mic de 100, persoana de contact va primi un procent din cheltuielile sale în funcţie de cantitatea de exponate. 7.5 Fiecare persoana de contact va primi un ecuson de la organizatorii spectacolului, arătând numele lor şi funcţia, la sosirea la spectacol. Acest lucru le permite insigna nelimitat şi gratuit de acces la centrul expoziţional, parcuri auto şi arată. Din 200 de exponate în sus pe ţară şi secţiune o insigna suplimentare vor fi pronunţată în timp de un ajutor pentru fiecare 200 de exponate în continuare Toate persoanele oficiale de contact va avea un birou la eliminarea lor.

8. EE-executiv
8.1 EE Preşedintele şi Secretarul General reprezinte toate interesele EE la spectacol organizatorilor. Ei vor efectua toate sarcinile preliminare şi negocieri cu spectacol organizatorii. Rezultatele din toate negocierile trebuie să fie aprobate de către EE-executiv înainte ca acestea să intre în vigoare. Toate cheltuielile pentru călătorie, cazare şi pensiune completă, care EE Membrii executivului (inclusiv EE Preşedinte de onoare) le suporte în acelaşi timp îndeplinirea sarcinilor lor vor fi plătite de către organizatorii arată. Detalii exacte privind aceste cheltuieli vor fi incluse în contractul de spectacol.
8.2 EE-Preşedintele şi Secretarul General, în numele Executivului, trebuie să vă asiguraţi că toate reglementările arată sunt respectate de către organizatori arată. Ei au să fie în special convins că toate materialele tipărite pentru pregătirea şi arată cărţile judecată sunt demne de un spectacol european.
8.3 EE Preşedintele şi Secretarul General trebuie să fie prezenţi la spectacol din Penning exponate de ridicare până la timp. Secţiunea preşedinţilor trebuie să fie prezenţi pe durata arată din prima zi de a judeca la încheierea spectacolului. Ei trebuie să fie disponibile pentru a organizatorilor arată în cazul de interogări în ceea ce priveşte judecarea şi campionate.
8.4 EE-executiv va dispune de o cameră spaţioasă la dispoziţia sa pentru durata de spectacol, care este destul de mare pentru a organiza reuniuni şi discuţii. Camera trebuie să fie în mod adecvat mobilate şi au access.
Page internet 5 din 14
8.5 Membrii Executivului EE trebuie să fie invitat oficial, ca invitati de onoare pentru deschiderea oficială, precum şi seara sociale. Toate formalităţile vor fi stipulate în contractul de spectacol.
8.6 Fiecare membru al Executivului vor primi un ecuson de la organizatorii arată, indicând numele şi funcţia lor la sosirea la spectacol. Acest lucru le permite insigna nelimitat şi acces gratuit la centrul expoziţional, parcuri auto şi spectacol.

9. Expoziţionale
9.1 Ordinea în care sunt adăpostiţi rase este decisă de către secţiuni. Fiecare sectiune se va întocmi o listă specială în acest sens. acceptate sunt:
a​​. un intrări) unică de păsări de curte, porumbei, păsări colivie, iepuri şi cavies
b) păsări ornamentale în perechi.
c) menţiunile de colectare (4 exponate de o rasă şi culoare ) păsări de curte, porumbei, iepuri şi cavies. Fiecare colecţie conţine ambele sexe.
d) pct. colivie va elabora propriile regulamente, care pot fi adaptate în orice moment. Reglementările trebuie să fie disponibile la convenţia EE a anului anterior la Salonul European, astfel încât acestea să poată fi perused şi aprobat de către Executiv şi de organizatorii spectacolului. e) În cazul în care un spectacol naţională a tarii gazda este încorporat în Afişare European, championats vor fi acordate exclusiv în funcţie de EE lege.
f) Exponatele care nu sunt acoperite de peste cinci EE-secţiuni, trebuie să obţină de construcţii permisiunea de la EE-executiv, înainte de expoziţie.
9.2 colecţiile Rabbit sunt adăpostiţi consecutiv cu sexe aleatoriu plasate. Iepuri sunt adăpostiţi în funcţie de rasă şi culoare.
9.3 Culori care nu au fost menţionate în formularul de înscriere va fi judecat, dar nu poate concura pentru speciale.

10. Specialităţi
10.1 Campion European (colecţii) Păsări de curte, păsări ornamentale, porumbei şi iepuri
Acest titlu este acordat după cum urmează:
- 10.1 a) o colecţie cele mai bune (. a se vedea articolul 9.1 b) în fiecare rasă din toate culorile vor câştiga titlul de "Campion European", cu condiţia că cel puţin 4 colectii de la 2 şi 3 ţări expozanţi au fost introduse în această clasă. cea mai mare colectie este elaborată pe suma totală de puncte acumulate de cele patru expozitii individuale.
Pagina 6 din 14 În scopul de a câştiga "Campion European" titlu, o colecţie trebuie să fi câştigat cel puţin 376 de puncte.
- 10.1 b) cazul în care două sau mai multe colecţii egalitate cu aceleaşi puncte de "totale, toti expozantii vor câştiga "Campion European 'Titlul .
- 10.1 c În cazul de egalitate de puncte, titluri suplimentare vor fi acordate chiar dacă numai unul de colectare este înscris la culoarea relevante ce priveşte condiţiile de bază (a se vedea art. 10.1 a) au fost îndeplinite.
- 10.1 d) În cazul în care culorile individuale care îndeplinesc premisele (adică cel puţin 4 colecţii din 2 ţări şi 3 expozanti), mai multe titluri "Campion European" vor fi acordate în faptul că rasa şi culoarea.
- 10.1 e) toti expozantii, care se leaga de egalitate de puncte, va fi acordat titlul de campion european. ornamentale Fowl
- 10.1 f) O colectie de păsări ornamentale va fi format din 2 perechi de păsări din aceeaşi rasă şi culoare. În scopul de a câştiga "Campion European" titlu, o colecţie trebuie să fi obţinut la cel puţin 188 de puncte. păsări Cage
- 10.1 g) Cage pct. păsări va elabora un set special de reguli de atribuire a "europene Campion ", conform art. 9.1 c. Cavies
- 10.1 h) titlu cea mai mare colectie vor fi acordate în fiecare dintre cele trei grupuri, şi anume buna, filmate aspră şi lung, cu condiţia există 12 exponate prezente. Cele mai bune de colectare va fi acordat titlul în ordine descrescătoare, în conformitate cu art. 10.1m 10.1 I În scopul de a câştiga "Campion European" titlu, o colecţie trebuie să fi câştigat cel puţin 376 de puncte.
- 10.1 k) În cazul grupurilor individuale de indeplinirea cerintelor de 12 exponate mai mult, în continuare titluri de "Campion European" vor fi premiate în faptul că rasa şi culoarea.
- 10.1 l) În cazul raselor individuale indeplinirea cerintelor din 12 mai exponate, în continuare titluri de "Campion European" vor fi acordate în faptul că rasa şi colour.
Page 7 din 14
- 10.1 m), titlul va fi acordat 4 cele mai bune exponate într-un grup, rasa şi culoarea de un expozant şi ambele sexe sunt reprezentate.
10.1 n) în cazul în care două sau mai multe colecţii egalitate cu aceleaşi puncte de "totale, toti expozantii vor câştiga "Campion European" titlu. Câştigătorii sunt calculate prin pc.
- 10.1 m_ titlu deţinătorii de va fi prezentat cu un certificat în toate secţiunile. Acest certificat va purta numele de locul şi data Afişare european, numele expozantului, precum şi rasa şi culoarea exponat. Formatul certificatului este pentru DIN A4.

10.2 Campionatul European (exponate unice) Păsări de curte, porumbei şi iepuri
Acest titlu este acordat după cum urmează:
10.2 a .
Titlul de "Campion European" va fi acordat la rasele cu cel puţin 20 de intrări dintre cele mai bune exponate va câştiga de atribuire, indiferent de sexul său.
"Campionatul European" Titlul poate fi acordat în cazul în care prezintă a câştigat un minim de 95 de puncte sau mărcile "SG" - "foarte bun".
10.2 b
cazul în care culorile individuale în cadrul rasei îndeplinesc premisele (adică cel puţin 20 de exponate) mai mult titluri de "Campionatul European" vor fi acordate în această culoare.
- 10.2 c
În cazul în care mai mult de 40 de exponate au fost introduse în termen de o rasă, în cele mai bune de sex masculin, precum şi în cele mai bune de sex feminin vor fi premiate un " Campionatul European "titlu.
10.2.d În cazul în care mai mult de 40 de exponate au fost introduse în termen de o rasă şi o singură culoare (a se vedea art. 10.2 c), în cele mai bune de sex masculin, precum şi în cele mai bune de sex feminin vor fi premiate "European titlu de campion ", în care o singura culoare.
- 10.2 e)
alocarea titlurilor Campionatul European de păsări de curte, porumbei şi iepuri sunt pregătite de către juriu internaţional (art. 11). Plasarea premii ale "European titluri de campionat "poate fi transmis pe cap judecătorilor.
Fowl ornamentale
f 10.2 f)În cazul în care un minim de 10 de perechi au fost înscrise, titlul european Campionatul va fi acordat pentru cea mai buna pereche, dacă o scor minim de 95 de puncte a fost gained obținut.Page 8 din 14 păsări
Cage 10.2 g Introducerea premii titlurilor "Campionatul European", în secţiunea Bird Cage vor fi prevăzute în reglementări speciale, conform art. 9.1.d şi supravegheat de către secţiunii preşedintele.
Cavies
10.2 h O Campionatului European va fi acordat la cel mai bun din fiecare rasa, cu condiţia să existe la cel puţin 12 exponate în această rasă. Titlul va fi acordat pentru ambele sexe. În scopul de a câştiga titlul "Campionatul European", expoziţia trebuie să fi câştigat cel puţin "Foarte Bine" / 95 de puncte.
10.2 i În cazul raselor individuale indeplinirea cerintelor de mai multe exponate 12 , în continuare titlurile "Campionatul European" vor fi acordate în faptul că rasa şi / sau culoare.
- 10.2 k În cazul raselor individuale, avand mai mult de 24 de exponate, cele mai bune de sex masculin, precum şi cel mai bun exponat the feminin va fi atribuit un Campionatul European.
10.2 l În cazul în care culorile individuale care au mai mult de 24 de exponate, care îndeplinesc normele în art. 10.2.i, în cele mai bune de sex masculin, precum şi în cele mai bune exponat de sex feminin va fi atribuit un european , precum şi Campionatul.
10.3 Rare Rase de
10.3 o Pentru a activa rară rase să câştige titluri Campionatele Europene pentru colecţii şi Campionilor Europeni pentru intrări unic, normele aparţinând la numărul de exponate si expozanti nu vor fi aplicate strict.
10.3 b Pentru a promova rase rare, preşedintele secţiunii are opţiunea de a combina mai multe rase într-un grup de mai mult de 20 exponate în secţiunile păsări de curte, porumbei şi iepure şi de cel puţin 12 exponate în secţiunea cavy. Cele mai bune exponat sau în cele mai bune de colectare a acestui grup va fi acordat "Campionatul European", titlul sau "Campion European". păsări pct. colivie va face dispoziţii pentru aceasta în regulamentele lor speciale, conform art. 9.1. d. 10.3 c preşedinţii de secţiune şi bazeze deciziile pe listele existente a unor rase rare.

10.4 Alte specialităţi EE MedalsPage 9 din 14 10.4 o donează EE EE-o medalie pe 400 exponate în fiecare secţiune. Aceste medalii vor fi alocate pentru a fi distribuite judecătorilor cap. Judecătorii cap de locuitor va atribuire aceste medalii, în colaborare cu judecătorii înainte de orice alte oferte speciale sunt acordate. Premiile vor fi scrise în jos pe lista judecătorilor "premii. Premiile sunt făcute, indiferent de ţara de origine a exponatelor.
10.4 b maximum o medalie pot fi acordate în termen de o rasă. În cazul în care mai mult de 400 de exponate au fost introduse în cadrul o rasa, de asemenea EE medalii vor fi acordate pentru fiecare 400 de exponate mai mult. specialităţi donata de organizatori arată
10.4 c Organizatorii expo trebuie să doneze cel puţin unul special cu privire la fiecare 10 de exponate, în fiecare secţiune. Valoarea minimă a acestei construcţii trebuie să corespundă costului de intrare comision. donate speciale 10.4 d specialităţi donata de autorităţi, asociaţii, cluburi sau persoane private trebuie să fie adăugate la lista de oferte speciale. Organizatorii show va distribui aceste specialităţi în mod egal asupra tuturor secţiunile şi de rase. Acestea vor fi indicate "Special Award" SE. 10.4 e Aceste oferte speciale sunt conforme art. 10.4 c d und și 10.4 va fi acordat exclusiv de către judecători.
10.4 f Fiecare exponat nu ar trebui să fie acordate mai mult de 1 speciale, cu excepţia exponat care a câştigat un titlu şi Campionatul European, care va fi acordat un plus de construcţii.
10.5 Expozanti "Medalii şi specialităţi
10.5 a) expozant Fiecare care face o intrare de cel puţin 4 exponate într-o secţiune se va acorda o expozantilor "medalie de suveniruri (medalie de expozanti"). Aceasta medalie nu poate fi pronunţată în cazul în care exponatele sunt absente.
10.5 b) O medalie de suvenir va fi, de asemenea, dat tuturor judecătorilor atunci când acestea colectează cheltuielile lor.

11. Judecând de Exponatele
11.1 Toate exponatele de la păsările de curte, secţiunile Pigeon, de iepure şi Cavy sunt considerate la standard la nivel european. În cazul în care unei anumite rase care nu este listat acolo, standard al ţării din care rasa a fost înscris vor fi folosite. Organizatorii arată şi preşedinte al Comitetului pentru Standarde trebuie să se asigure că o descriere extensivă este disponibil într-una din limbile oficiale pentru acele rase care nu sunt incluse în standardul european. Secţiunea Bird Cage a Rules.Page proprie 10 din 14

12. De numire a judecătorilor Păsări de curte, porumbei, iepuri şi Cavies de logodna preliminar de
12.1 Odată ce numărul estimat de exponate au fost primite, organizatorii arată trebuie să contacteze judecătorilor sugerat, în scris, de către 30. Aprilie. Informaţii despre metoda de a judeca şi a taxelor ", judecătorii trebuie să fie inclusă. În cazul în care nici o corespondenta contrare este primit de la judecători în termen de 4 săptămâni, angajamentul preliminare formulată în temeiul prevederilor stabilite de comun acord, va sta. Un angajament oficial preliminare nu, cu toate acestea , constituie o garanţie de a judeca.
12.2 Judecătorii (arbitrii) sunt în primul rând recrutaţi pe cunoştinţele lor tehnice şi de capacitatea lor de a vorbi mai multe limbi.
12.3 Judecătorii care au participat la cel puţin 2 EE-judecători "Seminariile sunt de preferat, atunci când toate condiţiile prevăzute la art.
12.2 sunt îndeplinite, de asemenea. Judecătorii sunt în principal de aşteptat să judece 160 de exponate, dar această regulă se aplică numai în cazul în care prevederile în temeiul art. 12.2 şi 12.3 sunt îndeplinite. Fracţiunile de suma menţionată anterior de exponate nu dau dreptul la furnizarea unui continuare judecător.
12.4 judecătorii străini, care sunt propuse de un club de specialitate din ţara gazdă va fi văzut ca şi judecătorii naţiunii gazdă.
12.5 Judecătorii numiţi trebuie să fie posibilitatea de a vorbi una dintre cele trei limbi oficiale EE sau limba naţiunii gazdă. Pentru a facilita comunicarea cu judecătorii care vorbesc doar gazdă limba naţiunii (nu în engleză, franceză sau germană), organizatorii arată trebuie să furnizeze interpreţi suficient de care sunt capabile să traducă într-una din cele trei EE-limbi.
12.6 În conformitate cu regulile, toate asociaţiile participante trebuie să confirme judecători ales cu organizatorii arată în acelaşi timp, ca trimiterea în formularele de intrare. Arată organizaţia va emite un formular în acest scop. Numele, adresele, numerele de telefon şi numere de mobil ale judecătorilor sunt completate pe acest formular. Alte detalii, cum ar fi dacă judecătorul este un judecător specializat pentru anumite rase sau pot fi angajaţi în cadrul grupurilor de rasa din secţiunile porumbei şi păsări de curte, de asemenea, ar trebui să să fie menţionat. O formă este completată pentru fiecare judecător. Membrii comitetelor EE Standardele sunt angajate în mod automat ca judecătorii şi nu , nu intră sub incidenţa regulilor de mai sus. Un judecător cap de construcţii vor fi angajate pentru a asigura securitatea de bunăstare a animalelor şi de sănătate.
12.7 Fiecare judecător va primi o confirmare de angajare, însoţită de rase, care urmează să fie judecate, informatii despre cazare la un hotel, un jurnal de evenimente şi toate detaliile de judecători "Cheltuieli. Un formular special cheltuielile de creanţe va fi included.Page 11 din 14
12.8 Volumul de muncă al fiecărui judecător se stabileşte între organizatorii arată şi secţiunea de preşedinte. Diferenţele de opinie sunt rezolvate prin votul preşedintelui secţiunii.
12.9 Organizatorii arată trebuie să invite toţi judecătorii numiţi la o reuniune a judecătorilor "pe seara înainte de ziua de a judeca. Reuniunea va fi prezidată de preşedintele secţiunii pentru juriu şi judecătorilor cap. Fiecare secţiune este alocată o cameră în care judecătorii primesc informaţiile lor şi de şcolarizare.
12.10 Este imperativ ca toţi membrii din jurii internaţionale, judecători şi judecători capul participa la această întâlnire. Cei care nu participă nu vor fi în primirea lor de călătorie cheltuielile de la spectacol, nici noapte de cazare la un hotel de prima lor. Orice absenţi de la această reuniune vor fi raportate imediat la organizatorii arată de către secţiunea de preşedinte. Ne cerem scuze pentru absenta vor fi tratate în condiţii extreme. Judecătorii sunt instruiţi cu privire la cantitatea de oferte speciale care urmează să fie acordate, precum şi normele care reglementează aceste premii înainte de începerea judecării.
12.11 Fiecare judecător va primi un ecuson de la organizatorii arată, afişarea Numele şi funcţia de la sosirea la spectacol. Acest lucru le permite insigna nelimitat şi acces gratuit la centrul expoziţional, parcuri auto şi spectacol.

13. Pentru secţiunea Vanzare
13.1 Fiecare expozant are dreptul de a pune exponate pentru vânzare şi va informa arată organizatorii preţul de vânzare.
Raportează
MarcelBalan 6 iunie 2011  
***************************************************************
Entente Européenne d’Aviculture et de Cuniculture
European Association for Poultry, Pigeon, Cage Bird,
Rabbit and cavy Breeders

Regulations for European Shows of the EE in 2011
************************************************************
_____________________________________________________________
1. Application
1.1
Every affiliated country can apply to stage a European show. A European
Show needs to include all sections (poultry, pigeons, cage birds, rabbits and cavies).
The show can be organised by one section of a national association, all combined
associations or a powerful local club from the affiliated country. The association will bear
all responsibilities for the exhibitors and the EE, which will be laid down in a contract to
be signed by aforementioned association and the EE. Responsibilities are non
transferable. Following a successful application to the EE, the show can then be
advertised as a European show. Each application must include details of venue and
date of the show.
1.2
The organisers of a European Show shall pay €1 per exhibit entered (national and
international exhibits) into the EE coffers. Ways of payment will be stipulated in the show
contract.
1.3
The applicant will accept all EE regulations connected to organising a European Show.
All legal aspects will be drawn up in a special show contract between the EE and the
show organisers. This contract may include additional terms, which can vary from show
to show.
1.4
If any legal obligations cannot be fulfilled, the applicant must inform the EE in writing. It
is at the EE Executive’s discretion to exempt the show organisers from one or more
obligations.
1.5
The show organisation may elect its own committee, providing it does not act in
contravention of the contract. All committee members will wear badges showing their
names and functions.
The EE President and General Secretary have a vote and a seat on the show
committee. They will be invited to attend at least 2 meetings and all expenses will be
charged to the show committee.
1.6
The European Show will also host an EE- European Show for juvenile exhibitors. The
regulations for such a show will be stipulated in a separate set of rules.
1.7
The show organisers have to create a special website by 1. October of the previous
year, which will be updated constantly with all relevant information. From the date of the
annual convention of the year in which the European show takes place, all schedules
and entry forms have to be available from the aforementioned website.
1.8
The show catalogue and all title holders have to be uploaded on the aforementioned
website by the Saturday of the European show at the latest.Page 2 of 14
2. Fixtures
2.1
The date of the European Show should be set in such a way that it will not clash with
any of the traditional dates of the big, national shows. The best time would be between
the middle and the end of November.
2.2
Each affiliated country is to observe the rule that it cannot organise any international
shows on the same date as a European Show as well as within two weeks before or two
weeks after a European Show. Shows in border regions that have an international entry
of less than 500 exhibits are exempt.
No National shows in any affiliated country may be held on the same date as a
European Show as well as one week before or one week after a European Show.
Exceptions to this rule will be at the Executive’s discretion. If possible, National shows of
the organising country, are to be integrated into the European show.
3. Participation
3.1
Only exhibitors who are members of a national association that is affiliated to the EE
have a right to show at a European Show. A right to show for individual exhibitors does
not exist.
3.2
Exceptions to the above rule are at the EE Executive’s discretion
4. Breeds
4.1
All breeds and colours that are included in the European standard (rabbits and cavies)
and in the EE-Breeds’ List (pigeons and poultry) can be shown.
Stipulations for the Cage Bird section are drawn up in a separate set of Rules.
4.2 Cropped and docked poultry (except for ornamental fowl) and hairless cavies are
banned from European shows.
5. Identification of Exhibits
5.1
All exhibits must be identifiable through the identification scheme of their home nation.
Poultry and pigeons must wear closed rings. Rules of the individual affiliated countries
apply. Open rings are not allowed. Chick marks are allowed in the poultry section. The
maximum age of exhibits in the poultry and pigeon section shall be 6 years. (e.g. 2005-
2011).
ICage birds will be rung according to the rules of COM.
6. Entering Exhibits
6.1
The show organisers must request estimated figures of entry from each affiliated
country; the details are as follows:
a) estimated number of exhibits
b) estimated amount of exhibitors
c) contact person for each section
d) names and addresses of possible judges in each section in order of
priorityPage 3 of 14
This correspondence will constitute the official invitation and includes the first
information about the show. It must be available in all three official EE languages.
These invitations are sent to the Presidents of all affiliated associations by 30
th
.
November in the year prior to the show.
6.2
The estimated figures are to be sent to the show organisers by 31
st
March of the year in .
which the show is scheduled.
6.3
The schedules and entry forms for the show are handed out during the EE convention
per country and per section. Every entry form will be accompanied by important
information such as how the champions and championships are awarded. Those
countries that are not present at the convention will get the packages sent to them by
post. The definitive veterinary regulations are handed out at the same time.
6.4
The rules and regulations as well as the schedule, entry forms and information for the
European Show are to be put on the websites of the European Show and the European
Association prior to the annual EE convention in that year.
6.5
Cavies and Cage Birds can be penned a day later, reducing the judging to just one day.
6.6
The entry closing date will be set by the show organisers and the EE-Executive in such
a way that confirmation of the entry (Form B) is back in the hands of the contact person
of the participating country at least 3 weeks prior to the day of penning. The official
health forms are to be sent with Form B at the same time. The entry has to be made in
one of the three official EE languages.
6.7
The entries are made by the contact person of one section in each country. A contact
person can be responsible for more than one section.
7. Contact Persons
7.1
The show organisers must request the addresses of all contact persons in a letter to the
Presidents of all affiliated associations by 30
th
November in the year prior to the .
European show. The addresses of all affiliated associations will be sent to the show
organisers electronically by 1. September of the previous year at the latest.
The details of the contact persons have to be in the hands of the show organisers by
31
st
.March at the latest .
The rights and responsibilities of contact persons are laid down in separate rules.
7.2
As soon as the contact persons have been announced to the show organisers by the
affiliated countries, all correspondence regarding exhibits and exhibitors will be
conducted with the contact person.
7.3.
The show organisers appoint a qualified and competent spokesperson for each section.
These people will be available to all contact persons for queries and information before
and during the European Show.Page 4 of 14
7.4
Each country that takes part in the European show can appoint a contact person. If one
section enters more than 100 exhibits, it can appoint a contact person of its own.
All contact persons are entitled to expenses from the show organisers. Expenses will be
paid for board and lodging for the time between penning and lifting of the exhibits. The
amount to be paid to the contact persons as well as all judges will be stipulated in the
show contract. The contact person’s expenses will be paid during the show.
Contact persons who officiate as judges at the same show will receive no expenses for
contact persons for the days they are judging, but will be in receipt of judges’ expenses
(arrival, departure day and judging days)
If the total amount of exhibits of a country or section is less than 100, the contact person
will receive a percentage of his expenses according to the amount of exhibits.
7.5
Each contact person will receive a badge from the show organisers, showing their name
and function, upon arrival at the show. This badge allows them unlimited and free
access to the exhibition centre, car parks and show.
From 200 exhibits upwards per country and section an additional badge will be handed
out for one helper for every 200 further exhibits
All official contact persons will have an office at their disposal.
8. EE-Executive
8.1
The EE President and the General Secretary represent all EE interests to the show
organisers. They will conduct all preliminary tasks and negotiations with the show
organisers. The results of all negotiations have to be approved by the EE-Executive
before they come into force.
All expenses for travelling, accommodation and full board that EE Executive members
(including the EE Honorary President) incur whilst carrying out their tasks will be paid by
the show organisers.
Precise details of these expenses will be incorporated in the show contract.
8.2
The EE-President and General Secretary, on behalf of the Executive, have to make sure
that all show regulations are adhered to by the show organisers.
They have to be especially convinced that all printed matter for the preparation of the
show and the judging books are worthy of a European show.
8.3
The EE President and the General Secretary have to be present at the show from
penning the exhibits until lifting time.
The Section Presidents have to be present for the duration of the show from the first day
of judging to the close of the show. They have to be available to the show organisers in
case of queries regarding judging and championships.
8.4
The EE- Executive will have a spacious room at its disposal for the duration of the show,
which is big enough to hold meetings and discussions. The room must be adequately
furnished and have internet access.Page 5 of 14
8.5
The members of the EE Executive have to be officially invited as guests of honour for
the official opening as well as the social evening. All formalities will be stipulated in the
show contract.
8.6
Each member of the Executive will receive a badge from the show organisers, showing
their name and function upon arrival at the show. This badge allows them unlimited and
free access to the exhibition centre, car parks and show.
9. Exhibiting
9.1
The order in which the breeds are penned is decided by the sections. Each section will
draw up a special list to this effect.
Accepted are:
a) Single entries of poultry, pigeons, cage birds, rabbits and cavies.
b) Ornamental fowl in pairs.
c) Collection entries (4 exhibits of one breed and colour) poultry, pigeons,
rabbits and cavies. Each collection contains both sexes.
d) The cage bird section will draw up its own regulations, which can be adapted
at all times. The regulations have to be available at the EE convention of the
year prior to the European Show so that they can be perused and approved
by the Executive and the show organisers.
e) In the event that a national show of the host nation is incorporated in the
European Show, the championats will be awarded solely according to the EE
regulations.
f) Exhibits not covered by the above five EE-sections, must obtain special
permission from the EE-Executive prior to exhibition.
9.2
Rabbit collections are penned consecutively with the sexes randomly placed. The
rabbits are penned according to breed and colour.
9.3
Colours that have not been listed on the entry form will be judged, but cannot compete
for specials.
10. Specials
10.1
European Champion (collections)
Poultry, Ornamental fowl, Pigeons and Rabbits
This title is awarded as follows:
10.1 a
The best collection (see Art. 9.1 b) in each breed from all colours will win the title
‘European Champion’, provided that at least 4 collections from 2 countries and 3
exhibitors have been entered in that class.
The best collection is worked out on the total amount of points gained by the four
individual exhibits. Page 6 of 14
In order to win the ‘European Champion’ title, a collection must have gained at least 376
points.
10.1 b
If two or more collections tie with the same points’ total, all exhibitors will win the
‘European Champion’ title.
10.1 c
In the case of equal points, further titles will be awarded even if only one collection is
entered in the relevant colour as the basic conditions (see Art. 10.1 a) have been
fulfilled.
10.1 d
In the event of individual colours fulfilling the prerequisites (i.e. at least 4 collections from
2 countries and 3 exhibitors) more ‘European Champion’ titles will be awarded in that
breed and colour.
10.1 e
All exhibitors, that tie for equal points, will be awarded the European Champion title.
Ornamental Fowl
10.1 f
A collection of ornamental fowl will consist of 2 pairs of birds of the same breed and
colour. In order to win the ‘European Champion’ title, a collection must have gained at
least 188 points.
Cage Birds
10.1 g
The Cage Birds section will draw up a special set of rules for the award of ‘European
Champion’, conform Art. 9.1 c.
Cavies
10.1 h
The best collection title will be awarded in each of the three groups, namely smooth,
rough and long coated, provided there are 12 exhibits present. The best collection will
be awarded the title in descending order, according to art. 10.1m
10.1 i
In order to win the ‘European Champion’ title, a collection must have gained at least 376
points.
10.1 k
In the event of individual groups fulfilling the prerequisites of 12 more exhibits, further
‘European Champion’ titles will be awarded in that breed and colour.
10.1 l
In the event of individual breeds fulfilling the prerequisites of 12 more exhibits, further
‘European Champion’ titles will be awarded in that breed and colour.Page 7 of 14
10.1 m
The title will be awarded to the best 4 exhibits in one group, breed and colour of one
exhibitor and both sexes are represented.
10.1 n
If two or more collections tie with the same points’ total, all exhibitors will win the
‘European Champion’ title. The winners are calculated by PC.
10.1 m
The title-holders will be presented with a certificate in all sections. This certificate shall
bear the name of the venue and the date of the European Show, the name of the
exhibitor as well as the breed and colour of the exhibit. The format for the certificate is
DIN A4.
10.2
European Championship (single exhibits)
Poultry, Pigeons and Rabbits
This title is awarded as follows:
10.2 a
The title ‘European Championship’ will be awarded to breeds with at least 20 entries.
The best exhibit will win the award, regardless of its sex.
The title ‘European Championship’ can be awarded if the exhibit has gained a minimum
of 95 points or the marks “SG” –“very good”.
10.2 b
If individual colours within the breed fulfil the prerequisites (i.e. at least 20 exhibits) more
‘European Championship’ titles will be awarded in this colour.
10.2 c
If more than 40 exhibits have been entered within one breed, the best male as well as
the best female will be awarded a ‘European Championship’ title.
10.2.d
If more than 40 exhibits have been entered within one breed and one colour (see Art.
10.2 c), the best male as well as the best female will be awarded the ‘European
Championship’ title in that one colour.
10.2 e
The allocation of European Championship titles for poultry, pigeons and rabbits are
prepared by the international jury (Art. 11). Placing the awards of the ‘European
Championship’ titles can be passed on to the head judges.
Ornamental Fowl
10.2 f
In the event that a minimum of 10 pairs have been entered, the title European
Championship will be awarded to the best pair, if a minimum score of 95 points has
been gained.Page 8 of 14
Cage Birds
10.2 g
Placing the awards of the ‘European Championship’ titles in the Cage Bird section will
be stipulated in special regulations, conform Art. 9.1.d and supervised by the section’s
President.
Cavies
10.2 h
A European Championship will be awarded to every Best of Breed, provided there are at
least 12 exhibits in that breed. The title will be awarded to either sex.
In order to win the ‘European Championship’ title, the exhibit must have gained at least
“Very Good” / 95 points.
10.2 i
In the event of individual breeds fulfilling the prerequisites of 12 more exhibits, further
‘European Championship’ titles will be awarded in that breed and/or colour.
10.2 k
In the event of individual breeds having more than 24 exhibits, the best male as well as
the best female exhibit will be awarded a European Championship.
10.2 l
In the event of individual colours having more than 24 exhibits, fulfilling the rules in Art.
10.2.i, the best male as well as the best female exhibit will be awarded a European
Championship as well.
10.3
Rare Breeds
10.3 a
To enable rare breeds to win European Championships titles for collections and
European Champions for single entries, the rules appertaining to the number of exhibits
and exhibitors will not be applied as strictly.
10.3 b
In order to promote rare breeds, the section President has the option to combine several
breeds into one group of more than 20 exhibits in the poultry, pigeon and rabbit sections
and at least 12 exhibits in the cavy section. The best exhibit or the best collection of this
group will be awarded the title ‘European Championship’ or ‘European Champion’.
The section cage birds will make provisions for this in their special regulations, conform
Art. 9.1. d.
10.3 c
The section Presidents base their decisions on the existing lists of Rare Breeds.
10.4
Other specials
EE MedalsPage 9 of 14
10.4 a
The EE donates one EE-medal per 400 exhibits in each section. These medals will be
allocated for distribution to the head judges. The head judges will award these medals in
cooperation with the judges before any other specials are awarded. The awards will be
written down on the judges’ awards list.
The awards are made irrespective of the country of origin of the exhibits.
10.4 b
A maximum of one medal can be awarded within one breed.
If more than 400 exhibits have been entered within one breed, further EE medals will be
awarded for every 400 more exhibits.
Specials donated by the show organisers
10.4 c
The show organisers must donate at least one special on every 10 exhibits in each
section. The minimum value of this special has to correspond to the cost of the entry
fee.
Donated specials
10.4 d
Specials donated by authorities, associations, clubs or private persons have to be added
to the list of specials. The show organisers will distribute these specials equally over all
sections and breeds. They will be indicated ‘Special Award’ SE.
10.4 e
These specials conform Art. 10.4 c und 10.4 d will be awarded solely by the judges.
10.4 f
Each exhibit should not be awarded more than 1 special, with the exception of the
exhibit that has won a European Championship title and which will be awarded one
extra special.
10.5
Exhibitors’ Medals and Specials
10.5 a
Every exhibitor that makes an entry of at least 4 exhibits in one section will be given an
exhibitors' souvenir medal (exhibitors' medal). This medal cannot be handed out if the
exhibits are absent.
10.5 b
A souvenir medal will also be given to all judges when they collect their expenses.
11. Judging of Exhibits
11.1
All exhibits from the Poultry, Pigeon, Rabbit and Cavy sections are judged to the
European Standard. If a particular breed is not listed in there, the standard of the
country from which the breed has been entered will be used. The show organisers and
the chairman of the Standards Committee have to ensure that an extensive description
is available in one of the official languages for those breeds that are not included in the
European standard. The Cage Bird section has its own Rules.Page 10 of 14
12. Appointing Judges
Poultry, Pigeons, Rabbits and Cavies
Preliminary Engagement
12.1
Once the estimated numbers of exhibits have been received, the show organisers have
to contact the suggested judges in writing by the 30th. April. Information about the
method of judging and judges’ fees has to be included.
If no correspondence to the contrary is received from the judges within 4 weeks, the
preliminary engagement under the mutually agreed stipulations, will stand.
An official preliminary engagement does not, however, constitute a guarantee to judge.
12.2
The judges are primarily recruited on their technical knowledge and their ability to speak
more than one language.
12.3
Judges that have attended at least 2 EE-Judges’ Seminars are preferred, when all
requirements under Art. 12.2 are fulfilled as well. Judges are principally expected to
judge 160 exhibits, but this rule only applies if the stipulations under Art. 12.2 and 12.3
are fulfilled.
Fractions of the abovementioned amount of exhibits do not entitle to supplying a further
judge.
12.4
Foreign judges that are proposed by a specialist club from the host nation will be seen
as host nation judges.
12.5
The appointed judges must be able to speak one of the three official EE languages or
the host nation’s language. To aid communication with judges that only speak the host
nation’s language (not English, French or German), the show organisers have to supply
enough interpreters that are able to translate into one of the three EE-languages.
12.6
According to the rules, all participating associations have to confirm their chosen judges
with the show organisers at the same time as sending in the entry forms. The show
organisation will issue a form for that purpose. The names, addresses, telephone and
mobile numbers of the judges are filled in on this form.
Other details, such as whether the judge is a specialist judge for certain breeds or can
be employed in the breed groups of the pigeon and poultry sections should also be
mentioned.
One form is filled in for each judge.
Members of the EE Standards Committees are automatically engaged as judges and do
not fall under the above rules. A special head judge will be engaged for the security of
animal welfare and health.
12.7
Each judge will receive a confirmation of engagement, accompanied by the breeds that
are to be judged, information about hotel accommodation, a diary of events and all
details of judges’ expenses. A special expenses claims form will be included.Page 11 of 14
12.8
The workload of each judge is established between the show organisers and the section
President. Differences of opinion are solved by the section President’s casting vote.
12.9
The show organisers have to invite all appointed judges to a judges’ meeting on the
evening before the day of judging. The meeting will be chaired by the section President
for the jury and the head judges. Each section is allocated one room in which the judges
receive their information and tuition.
12.10
It is imperative that all members of the international juries, head judges and judges
attend this meeting. Those that do not attend will not be in receipt of their travelling
expenses to the show nor their first night’s hotel accommodation. Any absentees from
this meeting will be reported immediately to the show organisers by the section
President. Apologies for absence will only be dealt with in extreme circumstances.
The judges are instructed on the amount of specials to be awarded as well as the rules
governing these awards before judging commences.
12.11
Each judge will receive a badge from the show organisers, showing their name and
function upon arrival at the show. This badge allows them unlimited and free access to
the exhibition centre, car parks and show.
13. For Sale Section
13.1
Each exhibitor has the right to put exhibits up for sale and will inform the show
organisers of the selling price.
Under normal circumstances the sale prices are indicated in Euros. The seller receives
90% of the sale price and the buyer pays an extra 10% on top of the sale price. The sale
price is indicated by the vendor in the catalogue.
Sold exhibits may be lifted as soon as the sale has been completed and rules will be
drawn up by the show organisers on how to remove the exhibits from the hall.
13.2
Taxes and possible customs’ charges will be charged to the buyer and paid for by the
show organisers.
13.3
A list will be compiled of all exhibits sold and several copies of this list will be handed out
to all contact persons prior to lifting time. The list will clearly state how many and which
exhibits have been sold from that particular country and that all taxes have been paid.
13.4
The monies for all sold exhibits from foreign exhibitors (90% of the published price) must
be in the hands of all contact persons within 30 days after the show at the latest.
All prize monies have to be transferred to the same accounts within the 30 days period
and the contact persons will be given a list of all winners and their specials prior to their
departure from the show.Page 12 of 14
14. Veterinary and Customs Regulations
14.1
The veterinary and customs’ regulations as well as the schedule and entry forms must
be handed out to all affiliated countries at the EE Convention. It is preferable that all
veterinary checks and customs’ clearance is carried out at the show hall rather than at
the border crossing. All personnel at official border crossings into the host nation as well
as their veterinarians must be informed of the forthcoming animal transports. If
difficulties arise, a representative of the show must travel to the border in order to assist
all contact persons with clearance. Charges made by customs for group transports will
be borne by the show organisers.
14.2
A special import licence issued by the official or border veterinarian for each section is to
be sent to the contact person with the B-Forms. An appropriate health certificate issued
by an official veterinarian has to accompany each transport for the return journey. These
certificates are handed out to all contact persons by Saturday at the latest. All connected
costs will be borne by the show organisers.
14.3
The required CITES-forms for the importation of certain bird species have to be acquired
by the show organisers and must be sent to all contact persons along with the B forms.
Relevant information will be issued by the section’s President.
15. Penning and Feeding
15.1
The preferred option for penning is single tier. Exceptions to this rule will be stipulated
between the EE Executive and the show organisers in the special show contract.
15.2
The exhibits are housed in suitable and disinfected pens. Every pen has to contain at
least one disinfected water- and feed trough. The exhibits have to be fed on the day of
arrival. Feeds must be suitable for the individual exhibits. All feed and water troughs
have to be filled before arrival of the exhibits in the poultry and pigeon sections. The
croppers in the pigeon section have to be fed accordingly.
16. Liability
16.1
The organising association of each European Show is liable for all damages and
shortcomings in accordance with the stipulations in the special show contract.
16.2
Compensation is paid (four times the entry fee) for all dead exhibits if the show
organisers or their helpers can be held responsible. No other indemnification will apply.
The show organisers can only acquit themselves from blame by supplying proof to the
contrary.
16.3
Illegal practices, thefts of animals or profound indecencies are to be reported
immediately to the EE President by the chairman of the international jury. As the EE
cannot sanction against individual people, these practices will be reported to the Page 13 of 14
president of the affiliated association in question; only these are ultimately responsible
for any sanctions.
16.4
There is no legal position between the EE and the show organisers, only between the
show organisers and the exhibitors. The EE can therefore never be held liable for
financial losses or damages of any kind.
17. Country Stands
17.1
The show organisers will supply the EE and all exhibiting nations with a stand free of
charge. These stands have to be erected at a central place where the public can
congregate.
17.2 The stands have to measure 4 x 3 meters at least and must contain one back and
two side panels. The front is open with a counter under which storage space is built in.
The minimal equipment further includes an electricity supply, a round table and 4 chairs,
also free of charge.
17.3
Some country stands can be made larger and be installed with extra equipment at a
charge. Information on this will be supplied to all affiliated countries as part of the
schedule and entry forms package.
17.4
One extra badge per section will be given to the people that will man the country stand.
The contact person will inform the show organisers of the names of these stand people
at the time the entries are sent in.
18. General
18.1
Badges are issued to:
ÿ EE-Executive including Spouse or Partner
ÿ Contact persons and further Helpers, conform Art. 7.4
ÿ Judges
ÿ Country stand holders, conform Art. 17.4
18.2
The show organisers will compile a precise list of all legitimate badge holders. All people
entitled to a badge will be advised by the show organisers where they can claim their
badges.
Those not belonging to any of the aforementioned officials’ groups are not entitled to a
badge and have to buy an entry ticket.
18.3Page 14 of 14
If necessary, all badge holders will enter the exhibition hall, through a specially
designated entrance.
19. Evaluation
19.1
The show organisers have to send a written evaluation of the European Show to the EE
President at least two weeks before the EE convention. A verbal report has to be
delivered to the Annual General Meeting.
20. Final Regulations
20.1
Any other rules that are not contained in these regulations, will be incorporated in the
special show contract between the EE Executive and the show organisers.
20.2
All rules with regard to European Shows that are incorporated in the EE-Constitution are
binding and superordinate to these Rules and Regulations.
20.3
All descriptions with regard to persons or functions in these regulations are valid for both
men and women, conforming to the principles of the Sex Discrimination Act.
20.4
In case of possible lingual discrepancies caused by translation into English and French,
the German text will always prevail.
20.5
These Regulations were established on the 4
th
/ day of June 2011 in Balatonalmadi .
Hungary and passed by the Annual General Meeting of the EE and came into effect
immediately.
***********************************************
Balatonalmadi, 4
th
June 2011 .
Entente Européenne EE
Urs Freiburghaus, Gion P. Gross
President, General Secretary
**************************************************************
Raportează
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.