1389 poze   51905 vizite
Albume
A - ASOCIATIA JUDETEANA COLUMBOFILA GALATI   Organizare si afiliereB - AVIZIER - Anunturi   EXPO EUROPEANA METZ 2015C - Sectiunea crescatorilor de iepuri   Conceptul de rasa pura   Considerente despre tatuaj   Cresterea iepurilor - o pasiune   Criterii de apreciere a iepurilor   Pregatirea iepurilor ptr expozitieD - MEMBRI ACTIVI sectiunea IEPURI AJColumbofila Galati   00 - Ernest Papp   01 - Marcel Balan   02 - Stefan Eftimie   03 - Valentin Filip   04 - Sandor Brugger   05 - Constantin Dragoi   06 - Gheorghe Chirila   07 - Valentin Cioca   08 - Marian Pirvu   09 - Daniel Capota   10 - Gheorghe Pascal   11 - Madalin Todoran   12 - Aron Petru MorinE - FORMULARE DE EVIDENTA pentru IEPURII DE RASA   l - Certificatele de origine   l - Fisa de monta   l - Fisa observatii femela   l - Fisa observatii mascul   l - Registrul crescatorului   l - Registrul genealogicF - INFORMATII DIVERSE   Articole si video   Crescatorii cunicole - modele   Diverse accesorii   Linkuri si adrese utile   Literatura de specialitate   Propunere pentru sigla club   Rabbit ArtG - EXPOZITII ORGANIZATE DE AJ COLUMBOFILA GALATI   Cupa Dunarii Galati feb 2010 - ed I   Cupa Dunarii Galati nov 2010 ed IIH - EXPOZITII si AD GENERALE LA CARE AU PARTICIPAT MEMBRII AJC GALATI   Ad generala alegeri Lugoj 2015      Sedinta alegeri sectia iepuri   Ad Generala Uniune Galati 2011      Sedinta sectiunea iepuri   Ad generala Uniune Sibiu 2011      Sedinta sectia iepuri   Europashau Leipzig 2012   Expo Fauna Bucuresti 2013   Expozitia europeana Leipzig 2012   Expozitia Europeana Metz 2015   Expoziția Națională Băicoi 2017   Expozitia Nationala Cluj 2013   Expozitia Nationala Galati 2011   Expozitia nationala Suceava 2014   Expozitia zonala Iasi 2014I - PREGATIRE ARBITRI IEPURI   Fise de arbitraj - iepuri de rasă   Reuniune Brasov 2011   Reuniune Moeciu de Jos 2016   Reuniune Onești 2013   Reuniune Râșnov 2017   Reuniune Sibiu 11 oct 2015J - STANDARDE RASE de IEPURI   a 1 - RASE URIASE      1 Urias gri si alte culori      2 Urias Alb      3 Urias pestrit      4 Berbec Urias      5 Berbec cu desen - mantie      6 Urias de Transilvania   b 2 - RASE MIJLOCII      Albastru vienez      Californian      Chinchilla Mare      Marele MARDER      Neozeeladez alb   c 3 - RASE MICI      Marder      Olandez   d 4 - RASE PITICE      Berbeci pitici   e 5- RASE de structura firului de par      Satin   f 6 - RASE CU PAR SCURT      Rase Rex   g 7 - RASE CU PAR LUNG      AngoraK - CRESCATORI DIN TARA   09 - Adrian Borcea   Adi Tugui   Billius Mircea - Suceava   Dumitru Logigan - Iasi   Gabriela Vrabie - Timisoara   Ochisor Ivan - Sarmas   Tigu Cristian - Sannicolau Mare   Zolde Csaba - Moacsa Covasna

membru din 22 februarie 2011

Cupa Dunarii Galati feb 2010 - ed I

*
*
„ Este meritul celor de la Asociația Județeană Columbofilă Galați si al sponsorului SC Agrodunărea SA. au reusit organizarea primei editii și la Galati, atât de mult dorită de columbofili in primul rand, dar si de ceilalti crescători.
Fermieri din toată ţara, crescători de păsări ornamentale şi de animale mici, au participat, timp de trei zile, la expoziţia de profil din Galaţi, demonstrând vizitatorilor că hobby-ul lor este adevarat.

La expoziţia de la Galaţi au participat peste o sută de columbofili şi crescători de păsări şi animale mici din judeţele Galați, Braşov, Iaşi, Prahova, Brăila, Tulcea, Dâmboviţa, Cluj, Harghita, Buzău, Braşov, Bistriţa, Mureş, etc. Cei peste 12.000 de vizitatori au avut ocazia de a admira aproape 1.000 de porumbei, peste 350 de exemplare de păsări, 30 de iepuri (printre care renumitele rase Uriaş belgian şi Fluture german), cinci rase de păuni, numeroase exemplare de canari şi papagali.
Într-o secţiune auxiliară a expoziţiei au fost expuşi struţi africani, cai din rasele „Lipiţan” şi „Huţul” şi capre rasa „Saanen”.

A fost o „expoziţie - concurs”, la care s-au acordat peste 80 de cupe şi diplome de campioni. Pentru a asigura imparţialitatea arbitrilor, organizatorii au hotărât ca exemplarele dintr-un judeţ să nu fie jurizate de arbitri din acel judeţ. Au fost decernate 55 de cupe de campioni la porumbei, şase la iepuri - obţinute de crescătorii din Miercurea Ciuc, Braşov şi Buzău şi 15 cupe de campioni la găini, obţinute de crescători din judeţele Prahova, Braşov, Iaşi, Brăila, Tulcea şi Cluj.
Au mai fost acordate şapte cupe de participare crescătorilor din Dâmboviţa, Iaşi, Cluj, Buzău, Braşov, Comarnic şi Bistriţa, care au făcut efortul ca, în pofida capriciilor vremii, să vină la expoziţie cu foarte multe exemplare de păsări şi animale mici.

Expoziţiile de păsări şi animale mici de rasă reprezintă evenimente mult aşteptate de către fermierii români. Arbitrii aleg campionii pe specii şi rase, iar proprietarii primesc diplome şi medalii. Cu ocazia acestor expoziţii, proprietarii de păsări şi animale mici au posibilitatea schimburilor de experienţă cu crescătorii din alte judeţe ale ţării şi din străinătate, descoperă noi pieţe de desfacere pentru găinile de rasă, păuni, fazani şi raţe mandarine (de obicei aceste păsări sunt cumpărate de hoteluri şi restaurante româneşti şi străine, de către cei care doresc să-şi înfrumuseţeze curţile), pentru penele acestora (folosite la realizarea produselor artizanale şi a costumelor populare româneşti), pentru ouă (de prepeliţă, de struţ etc.) sau pentru carne (fazanii, iepurii uriaşi). Totodată, aceste expoziţii permit realizarea unor contracte de export. De altfel, organizatorii evenimentului din Galaţi au promis că la viitoarea ediţie a expoziţiei vor fi invitaţi şi crescători de păsări şi animale mici din vestul Europei, dar mai ales din Republica Moldova şi Ucraina, unde sunt câteva rase de păsări şi mai ales de porumbei extrem de rare.
Premii pentru gazde

Columbofilii din judeţul Galaţi au obţinut 22 din cele 55 de cupe de campioni. „La iepuri şi la găini nu am avut campioni din Galaţi. În schimb, 13 columbofili gălăţeni au avut 22 de porumbei campioni”, a precizat Cătălin Ionescu, preşedintele Asociaţiei Judeţene Columbofile Galaţi, organizatorul primei ediţii a „Expoziţiei de porumbei, păsări şi animale mici”.

La rasa „Jucător de Galaţi”, Antonel Puşcaşu a câştigat şapte titluri de campion cu tot atâtea exemplare de culorile bălţat pe vânăt, bălţat pe vânăt moţat (o femelă şi un mascul), bălţat pe negru, galben şi bălţat pe galben moţat. Cu aceeaşi rasă de porumbei, dar cu doi viorii (o femelă şi un mascul) şi unul roşu, Liliana Ciocan şi-a adjudecat două cupe de campion. Tot la rasa „Jucător de Galaţi”, Costel Gafton a obţinut două cupe de campion cu un porumbel galben şi cu unul negru; alte două cupe de campion au fost acordate exemplarului bălţat pe roşu, al lui Ovidiu Maftei şi exemplarului bălţat pe negru moţat al lui Gelu Teodor. Cu aceeaşi rasă de porumbei au mai obţinut titluri de campioni Dorin Lupaşcu, cu un bălţat pe vânăt, şi Gabriel Călinescu, cu un bălţat pe negru.

Adrian Ionescu a câştigat o cupă de campion cu un porumbel numit „lung de Brăila”, iar Şerban Duret şi-a adjudecat titlul cu un porumbel „scurt de Brăila”. Gabriel Călinescu şi-a adjudecat şi premiul „de frumuseţe”, pentru cel mai frumos porumbel voiajor românesc, un exemplar de culoare argintie. Aceste au fost premiile la rasele autohtone, dar columbofilii gălăţeni au obţinut premii şi la rasele străine. Alexandru Lupu a obţinut titlul de campion cu un porumbel voltat argintiu, iar Ion Băilă un titlu de campion cu un porumbel guşat pomeranian de culoare albastră. La rasa King, au fost doi porumbei campioni, ambii din Galaţi, un porumbel King alb al lui Gheorghe Răducanu şi altul al lui Răzvan Jijileanu.

“În urmă cu câteva zeci de ani, copiii aveau pasiuni în creşterea diferitelor specii de animale şi păsări. Acum, ei stau în faţa calculatorului. Încercăm totuşi să-i atragem şi către creşterea animalelor şi păsărilor, să le reînviem aceste pasiuni. În judeţul nostru, porumbelul jucător de Galaţi este un brand mai puternic chiar decât Sidexul”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene Columbofile Galaţi, Cătălin Ionescu.”

*
*
*
Galați feb 2010
Galați feb 2010
Eveniment
Eveniment
Galați feb 2010
Galați feb 2010
expo GALATI 2010
expo GALATI 2010
GALATI 19-21 FEB 2010
GALATI 19-21 FEB 2010
Galati feb 2010
Galati feb 2010
Galați feb 2010
Galați feb 2010
Galați feb 2010
Galați feb 2010
190220101030
190220101030
190220101045
190220101045
190220101046
190220101046
CAI
CAI

Comentarii album • 2
sylvia 26 aprilie 2011  
ce cai!!!! nu am mai vazut!!!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.